Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически

...
Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически
Коментари Харесай

Жертвите на взрива в Китай са вече 44



Рязко набъбна броят на жертвите от гърмежа в китайския химически цех в град Янчън, на към 260 километра северно от Шанхай. По последни данни те са към този момент 44, а съществено потърпевшите са 90. От тях 32-ма са в сериозно положение, а 58 - в тежко. Засега няма точни данни за броя на леко потърпевшите, заяви Франс прес, цитирайки кмета на града Цао Лубао. Неговата конференция бе излъчена директно от доста китайски електронни медии.

Наложила се е евакуацията на 3000 души от зоната на детонацията като защитна мярка против нови детонации и приключвания на рискови газове. Пострадалите са настанени в 16 лечебни заведения. В избавителните интервенции на място вземат участие 192 противопожарни отряда, 3500 души медицински личен състав, над 930 военнослужещи и тежка техника по почистване на руините.

Взривът гръмна във втората половина на 21 март в цех на химическата компания " Цзянсу тянцзаи ". Той бе толкоз мощен, че сеизмолозите записаха в региона земен трус с магнитуд 2,2. Ударната вълна изпотроши стъклата на прозорците на домове на 6 км от мястото на произшествието.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР