Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава активно

...
Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава активно
Коментари Харесай

Община Бургас осигури още 405 таблета за детските градини


Програмата на Община Бургас за ранно компютърно образование продължава интензивно да се развива през новата образователна година. Миналата година в пилотния план взеха присъединяване 6 детски градини с 9 пробни групи. От тази образователна година, 2017-2018, още 15 детски градини са включени в плана за ранно компютърно образование. Закупени и предоставени са още 405 таблета, както и нужните мултимедия, микрокомпютър и интерактивна дъска. По този метод в 21 бургаски детски градини с над 700 деца от подготвителна четвърта група към този момент се преподават компютри. Учителите са минали профилирани обучителни курсове за работа с просветителната стратегия. Целта на въвеждането на заниманията с таблети в детските градини е в децата да се възпита вярно отношение към софтуерните средства от най-ранна възраст - като средство освен за игра, само че и за приемане на информация и образуване на познания и умения. Работата с технологии в детските градини е дозирана. В рамките на една обстановка с таблети се работи до 10-15 минути. В останалото време децата се образоват с книжки, играят дидактични игри, работят по екипни и креативен задания. Идеята за въвеждането на програмата е на кмета Димитър Николов. Програмата на Община Бургас за ранно компютърно образование продължава интензивно да се развива през новата образователна година. Миналата година в пилотния план взеха присъединяване 6 детски градини с 9 пробни групи.
От тази образователна година, 2017-2018, още 15 детски градини са включени в плана за ранно компютърно образование. Закупени и предоставени са още 405 таблета, както и нужните мултимедия, микрокомпютър и интерактивна дъска.
По този метод в 21 бургаски детски градини с над 700 деца от подготвителна четвърта група към този момент се преподават компютри. Учителите са минали профилирани обучителни курсове за работа с просветителната стратегия.
Целта на въвеждането на заниманията с таблети в детските градини е в децата да се възпита вярно отношение към софтуерните средства от най-ранна възраст - като средство освен за игра, само че и за приемане на информация и образуване на познания и умения.
Работата с технологии в детските градини е дозирана. В рамките на една обстановка с таблети се работи до 10-15 минути. В останалото време децата се образоват с книжки, играят дидактични игри, работят по екипни и креативен задания.
Идеята за въвеждането на програмата е на кмета Димитър Николов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР