"Пощенска банка" и "Банка Пиреос" осъществяват едно от най-бързите сливания.

...
"Пощенска банка" и "Банка Пиреос" осъществяват едно от най-бързите сливания.
Коментари Харесай

Чрез изкуствения интелект Пощенска банка осъществи едно от най-бързите сливания

"Пощенска банка " и "Банка Пиреос " реализират едно от най-бързите сливания. Само за 3-4 месеца те съумяват да създадат това, което се оказва предизвикателство за множеството банки за даже в продължение на години. До края на ноември 2019г. всички клиенти и услуги на "Пиреос " ще бъдат трансферирани към "Пощенска банка ". Това заяви Румен Радушев - зам.-началник бранш "Банкиране на дребно ", "Пощенска банка ", който приказва за банкирането на бъдещето по време на конференцията "Революция в банкирането 4.0 ", проведена от "Банкеръ ".

Връзката сред сливането на банката и една от най-актуалните тематики на бъдещето и то освен в банкирането - с изкуственият интелект(ИИ), се състои тъкмо в това, че "Пощенска банка " е първата банка освен в България, само че и в огромна част от Европа и в света, която употребява базов изкуствен интелект при обединение. Създадени са чат бот и апликация, особено за клиентите, които да улесняват банковите интервенции отвън клона. Радушев уточни, че се чака до 1-2 години близо 80 милиарда $ да бъдат вложени в технологии с изкуствен интелект, 68% е делът на банките, съгласно които изкуственият ИИ ще усъвършенства продуктивността им.

Възможностите на ИИ ще се употребява във Front office, Back office и Middle office. В най-голяма степен сега обаче покрива частта, отговаряща за директната връзка с клиенти, каквато а колцентърът. Това се случва посредством чат бот, с който клиентите споделят. Това не би трябвало да значи, че ще намалеят работните места за действителни чиновници, а те даже могат да се усилят или чиновниците да се преквалифицират. Също по този начин банките могат да спестят сред 20 и 25 % от разноските, си инвестирайки в ИИ.

ИИ може да помогне и за бързото регулиране на информация за клиентите и да предотврати злоупотреби с персонални данни.

Интересното, е че най-старата банка в света Bank of NY Mellon Corp, която е на 233 година, базира автоматизацията си на ботове, с цел да усъвършенства успеваемостта на своята активност и да понижи разноските.<!--[if ppt]-->

"Пощенска банка " основава първия банков чат бот в България. ЕVA e основана през април 2018 година и към този момент е осъществила 1000 продажбени начинания. Общуването с нея е елементарно и бързо и съвсем не се разграничава от онлайн диалог с действителен банков чиновник. Тя може да бъде изтеглена като приложение от АppStore и GoogleApp. В идващите години се чака да се усъвършенства и още повече да улеснява клиентите на банката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР