От 14 юли Гърция ще допуска посетители през граничния си

...
От 14 юли Гърция ще допуска посетители през граничния си
Коментари Харесай

Гърция ще пуска българи само след отрицателен тест за COVID-19



От 14 юли Гърция ще позволява гости през граничния си пункт с България единствено в случай че покажат негативен тест за COVID-19. Това съобщи представителят на гръцкото държавно управление. Днес имаше незабавно съвещание на кабинета и щаба за битка с вируса поради повишаването на случаите на инфектирани в южната ни съседка.

пробата би трябвало да се организира в границите на 72 часа преди визитата.

Мярката влиза в действие след увеличение на случаите, свързани с туристи, пътуващи по суша за Гърция от най-вече балкански страни, разяснява АП.

Говорителят на държавното управление добави, че този уикенд ще бъдат засилени вътрешните инспекции за използване на разпоредбите за разграничаване.

Засега е отворен единствено един граничен пункт, при Промахон на границата с България, за несъществени пътувания.

Не се оповестява за нови спомагателни ограничения по отношение на жителите, влизащи в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт на летищата и пристанищата. Към момента условията са жителите, идващи със аероплан или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат запълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На изборен принцип по преценка на гръцките управляващи идващите подлежат на тестване за ковид.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР