Новите 7 балнео и СПА дестинации ще бъдат включени във

...
Новите 7 балнео и СПА дестинации ще бъдат включени във
Коментари Харесай

Ангелкова популяризира България с новите 7 балнео и СПА дестинации



Новите 7 балнео и СПА дестинации ще бъдат включени във всички събития , с които разпространяваме България , и ще насърчат в допълнение притока на повече туристи от страната и чужбина към вътрешността на страната. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на финалната полемика в София за показване на дестинациите.

По време на полемиката е показан капацитетът на Софийската балнео и СПА дестинация , чието начало се корени в древността още от термите на Константин Велики. Включените обекти вършат столицата ни с нейните 30 минерални извора един от най-предпочитаните региони за уелнес и медикъл туризъм освен в страната, само че и в района. Обсъдени са и опциите на " Старопланинската " СПА и балнео дестинация.

Ангелкова регистрира много по-голям растеж на визити на задгранични, и на български туристи и цитира данните на Национален статистически институт за 7 млн. непознати туристи от януари до август.

" За да можем да продължим " тренда ", е належащо да засилим интереса към профилираните типове туризъм , измежду които балнео- и СПА, културно-историческите, винено-кулинарните и други профилирани направления заемат водещи позиции. Така ще реализираме стратегическата си цел за преобразяване на България в конкурентна дестинация за първокласен целогодишен туризъм ", изясни тя.

Ангелкова изясни, че смисълът на плана е не да стартира от нулата, а да надгражда стабилно това, с което към този момент разполагат районите, и то на база високо качество, с цел да бъдат още по-конкурентни.

Интерактивната карта за балнео и СПА дестинациите ще бъде подготвена след към месец . До към два месеца дестинациите ще бъдат включени и в платформата I love Bulgaria. Надявам се на интернационалната борса в Лондон да можем да покажем интерактивната карта за СПА дестинациите. За рекламните материали ще отнеме повече време, тъй като те са свързани с обособена социална поръчка, добави министърът пред медии.

Дестинациите обгръщат 58 обитаеми места в цялата страна . За да бъдат ангажирани необятен кръг заинтригувани, бяха поискани мнения от 50 общини, като 30 от тях изпращат позициите си .

Проверявайки дадена дестинация, потребителите ще могат да получават информация за минералните води в района , за показанията и противопоказанията им, за климата, за какви болести и профилактики са подобаващи, за СПА обектите с публично предопределение, за околните туристически атракции и т.н.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР