Доходнодното здание в Русе ще бъде домакин на Панаир на

...
Доходнодното здание в Русе ще бъде домакин на Панаир на
Коментари Харесай

Доходното здание в Русе ще е домакин на Панаир на музейните изложби


Доходнодното здание в Русе ще бъде хазаин на Панаир на музейните изложения. Събитието ще се организира от 24 до 26 октомври, а уредници са общината и локалния исторически музей. Партньори са Регионален център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО - София, Асоциация на Клубовете Приятели на музея, с поддръжката на Сдружение „ Български музеи “ и на Сдружение „ Толкова близо, толкоз надалеч “. Акцентът на формата ще падне върху краткотрайните екзпозии и поддържането на устойчивия интерес към тях. Организаторите желаят посетителите да гледат на изложбите от сходен вид като инструмент за продан на хрумвания, познания, опит, посредством които да се подобрят процесите по запазване и шерване на наследството. Доходнодното здание в Русе ще бъде хазаин на Панаир на музейните изложения. Събитието ще се организира от 24 до 26 октомври, а уредници са общината и локалния исторически музей. Партньори са Регионален център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО - София, Асоциация на Клубовете Приятели на музея, с поддръжката на Сдружение „ Български музеи “ и на Сдружение „ Толкова близо, толкоз надалеч “. Очакванията са събитието да притегли повече от 100 посетители. Сред лекторите са музейни експерти от България, Англия, Хърватска, Македония, Сърбия.
Акцентът на формата ще падне върху краткотрайните екзпозии и поддържането на устойчивия интерес към тях. Организаторите желаят посетителите да гледат на изложбите от сходен вид като инструмент за продан на хрумвания, познания, опит, посредством които да се подобрят процесите по запазване и шерване на наследството.

Работните панели по време на форума се концентрират върху интерпретацията на наследството, подвижността на музейните сбирки, брандирането на културните артикули, обществените връзки на културните събития. В третия ден от Панаир на музейните изложения – 26 октомври, от 15.30 ч. ще бъде показана книгата на Евгения Атанасова „ Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове “, след което ще бъде прожектиран и документалният филм „ Мост към Кристо “.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР