Част от дигата на напоителен канал в пазарджишкото село Сарая

...
Част от дигата на напоителен канал в пазарджишкото село Сарая
Коментари Харесай

Пазарджик пред частично бедствено положение заради скъсана дига


Част от дигата на напоителен канал в пазарджишкото село Сарая се е скъсала от проливните дъждове. Засега няма заплаха за хората, оповестиха от Напоителни системи ЕАД.

Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде оповестено отчасти бедствено състояние до премахване на повредата и възобновяване на водоподаването към земеделските производители, съобщи

Пороите са повишили доста равнището на канал „ Дели арк”, което в 9 часа тази заран е провокирало разкъсване на част от дигата на напоителен канал „ Алеко-потока”.

Служители на „ Напоителни системи” ЕАД, клон „ Тополница” и клон „ Марица”, са подхванали незабавни аварийно-възстановителни работи за премахване на повредата благодарение на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възобновяване на скъсаната дига на напоителния канал. На място са изпълнителният шеф на сдружението Снежина Динева и шефовете на клон „ Тополница” и клон „ Марица”.

Екипи на „ Напоителни системи” ЕАД ще правят денонощни обходи и наблюдения на мястото, за недопускане риск за живота и здравето на популацията и запазване на прилежащата инфраструктура.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР