Анализът на Българската академия на науките /БАН/ показва, че има

...
Анализът на Българската академия на науките /БАН/ показва, че има
Коментари Харесай

Петкова: И БАН твърди, че имаме нужда от нови атомни мощности

Анализът на Българската академия на науките /БАН/ демонстрира, че има нужда от нови атомни мощности освен в България, само че и в целия район. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя акцентира, че построяването на плана АЕЦ "Белене " ще стане единствено при съблюдаване на условията и изискванията на пазарните правила - без даване на държавна гаранция, без даване на корпоративна гаранция и без подписване на дълготрайни контракти за изкупуване на електрическа сила.

Министърът на енергетиката добави, че енергийната сигурност е директно обвързвана със запасите, които България има от лигнитни въглища в Маришкия басейн. Тези ресурси ще бъдат задоволителни да се задоволи производството на електрическа сила от въглища за идващите 60 години.

Очаква се скоро да има решение за безсрочна дерогация на Топлоелектрическа централа "Марица-Изток " 2. Купуването на излъчвания за работата на Топлоелектрическа централа "Марица-Изток " 2 е една от значимите задания, които в Министерството на енергетиката са съумели да свършат, означи Теменужка Петкова. Предстои и настояването на дерогация за другите централи - надлежно двете американски централи и "Брикел ", добавя още енергийният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР