Ако имате температура до 38 градуса, не е нужно да

...
Ако имате температура до 38 градуса, не е нужно да
Коментари Харесай

Температурата до 38 градуса бори вируса


Ако имате температура до 38 градуса, не е нужно да приемате лекарства за свалянето й.Чрез нея организмът се бори с вируса и имунната система стана по-ефективна. Сваля се високата температура, която към този момент е рискова. Това е съветът на пулмолога доктор Александър Симидчиев. Той разяснява пред Българска национална телевизия, че при инфектираните с ковид не се лекуват съответно вируса, а се предписва лекуване в завсиимост от признаците. При безсимптомните лица няма потребност от лекуване, те не са заболели, а просто инфектирани, сподели той и по този метод загатна, че човек не би трябвало да прибягва до самолечение, нито профилактично да употребява препарати без лекарско наставление.

При вируса Ковид-19 може да сме инфектирани, само че да нямаме признаци. Трябва да се прави разлика - Ковид-19 е заболяване. Само когато имаме признаци, които разрешават лекарят да сложи диагнозата Ковид-19, тогава сме заболели. Всички останали са просто инфектирани.

Има хора, които прибягват към лекуване и без признаци. Но ние лекуваме високата температура, гърлобола със симптоматични средства, за разлика от грипа, при който имаме два медикамента, които съответно лекуват грипа.

Обикновено съветваме пациентите да не смъкват температурата, когато е под 38. Тази температура е механизъм, с който имунната система става по-ефективна, работи на по-висока скорост. Така че няма потребност да пречим на организма при нискостепенна температура. Тя е рискова, когато стане висока. Това, което е сериозно значимо, когато има леки признаци, раздразнение в гърлото, е да се самоизолираме, тъй като виждаме, че всеки трети тест е позитивен, сподели още Симидчиев.

Не ни чакат леки месеци, предвижда пулмологът. Другите инфекции няма да са чак подобен проблем, тъй като имаме един главен пожар, който гори, той се назовава Ковид-19. За другите няма да има място да се разгорят, тъй като имаме ефикасни ограничения. Мерките против Ковид-19 действително потискат другите инфекции. Затова не планувам тежка грипна зараза. Но Ковид инфекцията ще си остане предизвикателство, счита той.

" 1 500 000 души в България не обръщат внимание на ограниченията. Не сме дисциплинирани. Това са преобладаващо дейни хора, които стават средство за преместване на инфекцията, сподели още експертът. Според него медиците са се научили да лекуват по-добре COVID-19, смъртността спада, има по-адекватни протоколи за извънболничната и болничната помощ.

13% от инфектираните с ковид се хоспитализират, само че доста по-бързо нараства броят на инфектираните. В болница влизат хора, които са задоволително тежки - с потребност от венозна медикаментозна терапия и такива, които имат потребност от обдишване.

Здравната система към момента се оправя, кревати можем да разкрием повече, само че не може бързо да се реагира с кадровия състав, защото един доктор се основава след 11 години образование и процедура. Трябва да мислим с небосвод 10 години напред, акцентира доктор Симидчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР