Названието на изложбата „На кръстопът“ интерпретира пътя като основно средство

...
Названието на изложбата „На кръстопът“ интерпретира пътя като основно средство
Коментари Харесай

Красимира Друмева излага свои творби в русенската художествена галерия

Названието на изложбата „ На кръстопът “ интерпретира пътя като главно средство за самоопознаване

На 6 юли, в 18.00 ч., следва да се открие независимата галерия на Красимира Друмева – художник, графичен дизайнер и учител във Факултета по изобразително изкуство при ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “.

Названието на изложбата „ На кръстопът “, интерпретира една от обичаните тематики на създателя – пътят като главно средство за самоопознаване, екзистенциално странствуване или освобождение на физическото тяло, в опит за постигане на кулминационната точка на просветление. Пред феновете се разпростира един самобитен осезателен роман на „ препускащи мисли, облици, места, усеща, стремежи и подозрения “. Любопитството и любознателността към незнайното е определящият фактор на всеки креативен акт, захласнат от сетивния метод към знание, задействан с ответната справедлива реакция от актьора.
Живописният цикъл произведения са основани като преоценка на интервала през последната година от изолацията. Част от заглавията „ Огледало”, „ Дом”, „ Огън”, „ Отвъд границите” и „ Залез “ са подбудени значително от интровертната рефлексия и координация сред вътрешните прекарвания и околната среда. А във фотоколажните изображения „ Врати” и „ Кръстопът” се преплитат съответни претекстове, текстурни резултати и персонални провокации преведени в облици, знаци, знаци, метафори и асоциации, всички те подбудени от породените промени на неизбежната изолираност.
Основна насочна точка в творчеството на Красимира Друмева е отпътуването като философско прекарване и преосмисляне на изненадващите провокации. А кръстопътят е границата, която въвлича създателя в положение на риск и e източник на знание и неизчерпаемо креативно ентусиазъм. Вдъхновението е единствено разследване от случвания, насъбран опит и знание. Пътят е персонален акт, персонална независимост, само че и съдбовна социална обязаност. "
Биляна Цанова

За създателя:
Красимира Друмева е художник, графичен дизайнер и учител. Работи в региона на печатната и уеб реклама, непокътнат знак, афиш, снимка и живопис. Преподава графичен дизайн и образна връзка във Великотърновския университет, началник на катедра „ Графичен дизайн и образни комуникации”. Автор на голям брой университетски публикации, образователни пособия и книги, предопределени за студенти и млади дизайнери. Реализира независими изложения, притежател на доста награди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР