Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ. Това

...
Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ. Това
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ

Назначил съм одит на контракта за защита на БДЖ. Това е декларирал служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на среща с ръководителя на Синдиката на железничарите в България към КНСБ Петър Бунев, ръководителя на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова и ръководителя на Националния железничарски профсъюз към КТ „ Подкрепа “ Зоринчо Йорданов.

" Още при започване на моя мандат разпоредих да бъдат прегледани всички контракти на БДЖ, до момента в който не приключат назначените инспекции. Срокът на одита на контракта за защита е 15 дни, след което чакам резултатите и мнение по инспекцията. Когато отчетите бъдат подготвени, според от резултатите ще подхваща ограничения, като при нужда ще сезирам и съответните служби “, споделя още Георги Тодоров.

Според представителите на синдикатите договорът за защита на БДЖ е подписан при жестоко нарушение на трудовото законодателство, защото са освободени над 200 чиновници на сдружението, отговарящи за защитата. По думите им, това деяние не е разисквано с представители на синдикатите и е в прорез с груповите трудови контракти и Кодекса на труда. Според тях договорът не е стопански преференциален за сдружението и води до по-големи разноски.

По време на диалозите е обиден и въпросът с подобряването на хигиената във влаковете. „ Един от главните проблеми в българските железници е занижената хигиена във влаковете. Необходими са бързи и ефикасни дейности, които да подобрят чистотата и комфорта на пътешестване, което да докара и до увеличение на пасажерите. Очаквам от БДЖ да показват план на нова методология за почистването “, разяснява Георги Тодоров.

Обсъдена е била и тематиката със зачестилите похищения над преносимия състав. Министър Георги Тодоров е изтъкнал, че дружно със синдикатите и другите виновни институции би трябвало да се откри дейно решение на този проблем, защото животът и здравето на хората е от първостепенно значение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР