Назначеният от Русия комендант на окупирания украински град Бердянск бе

...
Назначеният от Русия комендант на окупирания украински град Бердянск бе
Коментари Харесай

Неверни се оказаха твърденията, че назначеният от Русия комендант на Бердянск е починал от раните си

Назначеният от Русия комендант на окупирания украински град Бердянск бе тежко ранен, откакто автомобилът му бе взривен през днешния ден, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Те се базират на данни от окупационните управляващи.

Били са детонирани експлозиви, сложени в колата на Артьом Бардин. Атентатът е бил осъществен покрай постройката на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Бердянск в центъра на пристанищния град в югоизточната украинска Запорожка област.

Бардин е бил откаран в болница в тежко положение. Първоначално бе обявено, че той е умрял от раните си, само че след това информацията бе оттеглена от представители на окупационните управляващи и излиза наяве, че той се бори за живота си.

При гърмежа са нанесени вреди на още три коли, в които не е имало хора.

След атентата е избухнала престрелка. Назначените от Русия управляващи в Бердянск споделиха, че търсят " украинските саботьори ", направили покушението.

Русия завладя града в Запорожка област в края на февруари - още през първите дни на нашествието си в Украйна. През последните седмици украинските въоръжени сили започнаха контраатака, с цел да си върнат изгубените територии на юг, като са съсредоточили напъните си в прилежащата Херсонска област.

Високопоставен служител на реда бе погубен при бомбена офанзива в Бердянск в края на предишния месец.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР