Назначаването на работа на грешния човек може да струва много

...
Назначаването на работа на грешния човек може да струва много
Коментари Харесай

Това ли е правилният човек за нас?

Назначаването на работа на неверния човек може да коства доста скъпо. Те непрестанно лишават от времето на своите сътрудници, търсейки помощ и упътвания за това по какъв начин да си правят работата, а и могат да влошат връзките на компанията ви с вашите клиенти с неуместно поведение или проява на непросветеност. Подмяната им води до нови разноски и нов развой на търсене на претенденти за освободения пост. Алтернативата е да ги трансферирате от една позиция на друга, само че това в последна сметка носи още повече проблеми. В последна сметка, когато в една добра компания бъдат назначени прекалено много неприятни чиновници, тя бързо се трансформира в посредствена.

Ето няколко метода да се уверите, че ще намерите правилния човек за вашата компания:

1. Не взимайте прибързани решения

Най-важното нещо, което може да извършите, с цел да предотвратите назначението на неверен човек, е като отделите нужното време за намирането на точният претендент. 43% от интервюираните в скорошно изследване на CareerBuilder споделят, че са създали неточност при назначението на нов чиновник, тъй като са бързали да запълнят позиции в компанията. Дори и тези неналичия да носят в допълнение натоварване на екипа ви в кратковременен проект, би трябвало да ги съпоставите с вредите, които неприятното предопределение може да нанесе върху фирмената просвета, продуктивността и екипния дух в дълготраен проект. Не назначавайте нов чиновник, до момента в който не сте безусловно сигурни, че сте намерили верния човек.

2. Определете какво тъкмо желаете

Уверете се, че отговорностите и отговорностите, които вървят ръка за ръка с предлаганата от вас позиция, са ясно комуникирани. От длъжността характерност до самото изявление за работа – претендентът би трябвало да е наясно с това което се чака от него и с полезностите и разпоредбите в организацията при всяка стъпка от процеса на назначение.

3. Задавайте положителни въпроси

Съставете авансово лист с въпроси, които ще ви оказват помощ да оцените компетентността, качествата и капацитета на претендентите за работа. Илон Мъск, да вземем за пример, кара хората, които търсят работа при него, да си напомнят проблем, който са решили в предходната си работа, и да обяснят по какъв начин са се справили с него – малко по малко. Колкото по-подробен и подробен е отговорът, толкоз повече време са отделили те на намирането на най-хубавото решение на този проблем, споделя Мъск.

4. Не търсете хора, които имат единствено нужните качества, а такива, които също по този начин ще се впишат в екипа

Компаниите, които имат ефикасни практики за назначение на чиновници, отделят не по-малко внимание на личностните характерности, полезностите и вижданията на претендентите, в сравнение с техните умения и знания.

5. Оценете уменията на претендента

Включете къс тест в процеса по предопределение на нови чиновници, които да ви разреши да прецените техните знания и качества. Това освен ще ви покаже дали те владеят умения, които настояват че имат, само че и ще им разреши да схванат по-добре работата, която се чака да правят, в случай че получат позицията.

6. Гледайте на нещата в дълготраен проект

Освен това, което служителят може да ви предложи сега, би трябвало да обърнете внимание и на капацитета, които той има за напредък и развиване в границите на компанията.

7. Проверявайте рекомендациите

Това е сериозна стъпка при набирането на чиновници, която доста мениджъри подценяват. Може да научите доста от това, което предходните ръководители на претендента за работа имат да кажат за него.

..........................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР