Назначаването на Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева за

...
Назначаването на Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева за
Коментари Харесай

Зафиров: Назначаването на тримата министри в служебния кабинет е в нарушение на устава на БСП

Назначаването на Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева за министри в служебния кабинет е в нарушаване на нашия правилник, на нашите правила и в нарушаване на положителния звук, на връзка сред институциите. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването " Още от деня ".

" Факт е, че има такова нарушаване, факт е, че липсва подобен разговор, факт е, че се прави демонстративно още повече, че в действителност и тримата поканени за министри не е загадка, че бяха критици на предходното ръководство, тъй че напълно разумно е да се чака едно реваншистко държание във връзка с предходния кабинет, а напълно очевидно е това в избора на министър на стопанската система, където беше определен човек, който беше уволнен от предходния министър за неприятни финансови резултати от борда на едно от военните предприятия ", обясни Зафиров.

Той посочи също, че в състава на новото държавно управление има трима някогашни заместник-министри от държавните управления на Бойко Борисов, което съгласно него по този метод се обслужват ползите на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Очаквам това, което се случи първия ден. Още през днешния ден ставаме очевидци на уволняване на деятел на Българска социалистическа партия от висока държавна позиция по необясними и неразбираеми претекстове ", съобщи още Атанас Зафиров и посочи, че става въпрос за експерт.

" Явно е, че става въпрос за политическа чистка. Служебното държавно управление не трябва да не помни, че главната цел пред него е да организира почтени избори ", акцентира Атанас Зафиров.

" В петък ще изберем избирателен щаб, изобщо започваме този наш развой, който неведнъж е юридически, плановете са ясни. Огромната част от нашите членове утвърждават метода, по който Българска социалистическа партия участваше в това ръководство. Не е загадка, че в Българска социалистическа партия има група от критици, която от години следва един и същи модел на държание, рушащ доверието на партията. Сигурен съм, че и идната акция ще покаже за следващ път кой по какъв начин се е справил и кой заслужава доверието на българския гласоподавател ", разгласи Зафиров.

Според него Българска социалистическа партия е спечелила от това, че е пробвала да сформира държавно управление и още веднъж акцентира, че и тримата министри от Българска социалистическа партия в служебното държавно управление са били от хората, които са били на мнение, че би трябвало да има избори.

" Там е имало едно такова очакване за подобен сюжет, за присъединяване в длъжностен кабинет, считам, че Българска социалистическа партия със своето държание за следващ път сподели и затвърди своето държание, като един остров на стабилността в обединението, като партия на разсъдъка и като партия, с която всеки желае да беседва, тъй като единствено за по-малко от година беше извървян пътят от партията на статуквото до партията, с която всеки желае да приказва ", добави зам.-председателят на Българска социалистическа партия и изради убеденост, че Българска социалистическа партия е партия на бъдещето.

Той разгласи още, че пенсиите, ще бъдат осъвременени през октомври, тъй като това е заложено в актуализацията на бюджета.

" Само за шест месеца ние постигнахме растеж на пенсиите, по-голям в сравнение с за последните 12 години ", сподели Зафиров.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР