Наясно сме, че стресът се отразява доста на качеството ни

...
Наясно сме, че стресът се отразява доста на качеството ни
Коментари Харесай

Как да се справим с килограмите, натрупани при стрес

Наясно сме, че стресът се отразява много на качеството ни на живот, само че както се оказва повлиява и на килограмите.

Последни изследвания демонстрират, че непотребният стрес може да всее безпорядък в обмяната на веществата и до качване на килограми. Учените от Държавния университет в Охайо са потвърдили, че това положение може да докара до изгаряне на по-малко калории.

В проучването са взели присъединяване 58 дами. След определяне на напрежението, на който са подложени, групата от дами е трябвало да изяде храна, съдържаща 930 калории. Оказало се, че представителките на нежния пол, които са си признали, че в последно време са под стрес, са изгорили с 104 калории по-малко от останалите дами. Това може да не ви звучи като нещо ужасно, само че се оказва, че по този метод можем да увеличим тежестта си с съвсем 11 кг за една година.

Има обаче елементарен метод да се оправим с този проблем. Ето по какъв начин:

Избирайте умно мазнините

Ако стресът е повода тялото да гори по-малко мазнини, то включете някои здравословни мазнини в храната си, с цел да избегнете удвояването им. Например, можете да си поръчате здравословна салата за обяд, в която има зехтин и авокадо. Или пък да си хапнете ядки или пуканки в масло, вместо чипс. Експертите не поучават да ядете храни с ниско наличие на мазнини, защото те са доста значими за ситостта и са един от главните градивни детайли на тялото. Но, с цел да държите под надзор напълняването си, изберете единствено едно богато на мазнини ядене за вашето хранене.

Намалете калориите, не порциите

Ако сте под стрес регулирайте калорийната стойност на храната, вместо да се постанова да ядете по-малко. Например, в случай че нормално обядвате 1 чаша киноа, можете да изберете половин чаша, като останалата заместите със спанак. Така ще спестите към 100 калории. Опитайте се да наблегнете на пълнозърнестите храни в композиция с доста зеленчуци – това е най-лесният метод да намалите калориите, вместо размера храна, която консумирате.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР