Най-засегнатите от предизвиканата от новия коронавирус епидемия страни по света

...
Най-засегнатите от предизвиканата от новия коронавирус епидемия страни по света
Коментари Харесай

Всичко срещу епидемията: Паркове, конгресни центрове, стадиони стават болници

Най-засегнатите от провокираната от новия ковид зараза страни по света трескаво трансформират паркове, игрища, концертни зали и конгресни центрове в полеви лечебни заведения.

Навсякъде – от Съединени американски щати до Италия – управляващите се пробват да компенсират дефицита от кревати в от дълго време претрупаните лечебни заведения и да обезпечат медицински грижи за възходящия поток от нови пациенти.

Типичен образец за този развой е Ню Йорк, епицентърът на епидемията в Съединени американски щати. Той претърпява същинска трансформация, с цел да се приготви за десетки хиляди евентуални заболели от ковид в пика на епидемията, който се чака да настъпи в интервал от седем до 21 дни.

" В цялостен Ню Йорк в естествени времена разполагаме с към 20 000 кревати. Предвиждаме, че всички те ще бъдат трансформирани в кревати за полагане на интензивна грижа за пациенти, заболели от Covid-19. Трябва да утроим потенциала си ", съобщи кметът на града Бил де Блазио.

В Сентръл парк от неделя насам една от евангелистките организации построи мобилна болница за инфектирани с ковид. Болницата се състои от 14 палатки, които могат да одобряват 68 пациенти. Осигурени са и 10 респиратора. Пациентите в тази болница се трансферират от намиращата се наоколо болница " Маунт Синай ". Работят 70 лекари и сестри, пристигнали от разнообразни региони на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР