Най-високопоставеният ръководител на Хамас е пристигнал днес в Кайро за

...
Най-високопоставеният ръководител на Хамас е пристигнал днес в Кайро за
Коментари Харесай

Лидерът на „Хамас“ е пристигнал в Кайро за преговори за войната в Газа

Най-високопоставеният началник на " Хамас " е дошъл през днешния ден в Кайро за договаряния за войната в Газа, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на радикалната формация.

Посещението на Исмаил Хания се реализира ден откакто " Хамас " изстреля ракети, които задействаха сирените за паника в Централен Израел. " Хамас " предприе ракетния обстрел след над два месеца и половина израелски бомбардировки, разрушили огромна част от Северна Газа и принудили 1,9 милиона палестинци, съвсем 85% от популацията, да изоставен домовете си. 

Израел прикани света да разгласи " Хамас " за терористична организация и съобщи, че ще вземе на прицел водачите на " Хамас ", без значение дали те са виновни за нападението на 7 октомври в Южен Израел, което провокира войната.

" Хамас " обаче не се очакваше да утежни връзките си с Египет, който бе в ролята на основен посредник в спора и реализира мир с Израел преди повече от четири десетилетия. 

Египет, дружно с Катар - където се допуска, че е основан Хания, способства за сключването на едноседмичното помирение през ноември, при което " Хамас " освободи повече от 100 заложници в подмяна на освобождението от Израел на 240 палестински пандизчии. 

Водят се договаряния за ново прекъсване на огъня и освобождение на още заложници, държани в плен от радикалната формация, само че за момента двете страни наподобява са надалеч от сключването на съглашение. 

" Хамас " съобщи, че Хания ще разиска войната с египетски представители, само че не даде повече детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР