Най-високо доверие за кмет на София има Васил Терзиев с

...
Най-високо доверие за кмет на София има Васил Терзиев с
Коментари Харесай

Иска му се на дядото! Социолог даде аванс на Терзиев от 10%! Ама той така даваше и на Мая Манолова…

Най-високо доверие за кмет на София има Васил Терзиев с 33,8%, следван от Антон Хекимян с 23,7% и Ваня Григорова с 13,8 %. Това сподели Юлий Павлов – шеф на Центъра за разбори и маркетинг, на конференция „ Електорални настройки в София на старта на предизборната акция “ в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. Той показа резултатите от социологическото изследване на същата тематика.
Проучването е извършено в интервала 30 септември – 3 октомври от Центъра за разбори и маркетинг сред 1003 пълнолетни жители на София посредством метода директно общоприетоо изявление – „ лице в лице “.На четвърто място за кмет на София се подрежда Деян Николов с 10,2% поддръжка, на пето Вили Лилков с 4,6%, следван от Ивайло Вълчев с 3%. Опцията „ Не поддържам никого “ са показали 2,6% от респондентите, а тези, които не са решили дали и за кого ще гласоподават са 3,2%, според данните на изследването.
Близо 46% са решили за кого да гласоподават на локалните избори, 10% са декларирали, че ще гласоподават, само че не са решили за кого; 15,8% не са решили за кого да гласоподават, а към 28 % споделят, че по-скоро няма да гласоподават, изясни Павлов.
При балотаж, измежду евентуалните гласуващи към 45,2% са за Васил Терзиев на първи тур, следват 55,7% на втори. За Антон Хекимян процентите за първи тур са 32,7, а за втори 40,3%. Нерешилите да гласоподават са 6,7%, а деклариралите, че няма да гласоподават са 12,1%, сочат данните от изследването.
7DniSofia.bg прецизира, че набеденият социолог е от дълго време прочут със своите меко казано недомислени прогнози за избори. Припомняме, че 2 дни преди предходните избори в София, организацията на Павлов уточни Мая Манолова като победител с 4% разлика. На последните такива за парламент пък даде успеха на Политическа партия с 4,3 % разлика, пък най-после ГЕРБ победи с толкоз.
Така, че прогнозите на Павлов са добър знак за Антон Хекимян…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР