Най-вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение

...
Най-вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение
Коментари Харесай

Криминален психолог прогнозира повече протестиращи и напрежение от септември

Най-вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение сред жители поради антиправителствените митинги. Това съобщи в „ Тази заран “ престъпният психолог Тодор Тодоров и предвижда, че при започване на септември стачкуващите ще се усилят.

По думите му тогава трафикът в столицата се усилва и е неизбежно да има нараснало напрежение.

„ Тази жена няма по какъв начин да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблематично. В края на краищата, в случай че толкоз държи да стигне бързо до някъде – ще избере различен маршрут “, разяснява престъпният психолог във връзка на конфликта сред дамата в белия автомобил с протестиращи на бул. „ Ситняково “.

Той посочи, че когато човек се изправя пред огромна навалица, не може да разчита на разговора. Той добави, че постъпката ѝ е рискована. „ Аз не споделям, че тя няма права, споделям, че предвид на това, че е с деца – да влиза в конфликтна обстановка е безразсъдно “, уточни поведенческият специалист.

Тодоров изясни, че тя може да е предизвикана да работи по този начин от доста неща: „ Не е схванала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва около блокадите “, добави той.

Криминалният психолог съобщи още, че не трябва да се позволява принуждение по време на митингите, в случай че стачкуващите желаят да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка, Тодоров съобщи, че той би трябвало да е коректив на дамата, само че поради напрежението – държанието му може да бъде целесъобразно.

„ Няма тактичност в Министерство на вътрешните работи, която да провокира съзнателно напрежение сред жителите. Може да има несъответстващи дейности на ръководителите. Съответно, в случай че те са несъответстващи - те се предават и на подчинените “, добави Тодоров.

По думите му вътрешното ведомство е сред чука и наковалнята, а чиновниците са под извънреден стрес, само че дейностите им по време на случая на бул. „ Ситняково “ – не са правилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР