Най-вероятно коледни добавки за пенсионерите ще има и те ще

...
Най-вероятно коледни добавки за пенсионерите ще има и те ще
Коментари Харесай

Горанов с обнадеждаваща новина за пенсионерите, вероятно ще има коледни надбавки

Най-вероятно коледни добавки за пенсионерите ще има и те ще са като тези за Великден. Това разгласи министърът на финансите Владислав Горанов в изявление за bTV. Най-вероятно предлагането към Министерски съвет за надбавките ще бъде отправено в идващите няколко седмици.

По Великден най-възрастните с пенсии до 321 лева, колкото сега е линията на беднотия, получиха по 40 лв. надбавки. Сега за Коледа страната щяла да задели към 50 млн. лева от бюджета, с цел да може още веднъж да обезпечи такива.

Относно настояването на бизнеса да отпадне втората година от майчинството Горанов счита, че това не е нужно, само че посочи, че следващата година се резервира размерът на компенсацията за този интервал – 380 лева на месец.

Предпоставки за предварителни избори няма, апелите за това са заболели упоритости на хора, които не са подготвени да ръководят, разяснява още Горанов.

" Няма смислена причина за мятане на страната в политическа неустойчивост. Поведението на вицепремиера Валери Симеонов отвън думите му към майките за деца с увреждания, за които се извини, не дава мотив за крайни дейности ", посочи той.

По думите му, в случай че водачът на НФСБ излезе от дребната коалиция, това ще бъде причина за неустойчивост, а на този стадий такива промени са нежелани.

" Думите които той изрече, аз не мога да пазя сходна позиция, само че изказванието на Симеонов, че изреченото от него е отвън подтекста и неговото държание от самото начало, обвързвано с дебатите във връзка с Законите за хората с увреждания, не ни дава съображение да вземем толкоз последна позиция. Със сигурност, в случай че Валери Симеонов излезе от изпълнителната власт, не е ясно по какъв метод ще действа оттова насетне дребната коалиция в огромната. Това основава избрани предпоставки за неустойчивост. На този стадий избираме да няма промени в обединението, по метода, по който тя е образувана.

Отказът на Българска социалистическа партия да влиза в парламентарна зала до оставката на вицепремиера Валери Симеонов е двуличен. Имаме задоволително болшинство в българския парламент, с цел да може да стартира той работа. Това е технология на парламентаризма, употребена в предишното от страна на ГЕРБ. Само, че ние тогава не се появявахме в Народното събрание и не участвахме в дебатите, в този момент те са избрали подобен метод ", уточни Горанов и посочи, че е обикновено Българска социалистическа партия да желае оставката на държавното управление, защото това е работата на опозицията.

Горанов даже изрази и единодушие с левицата по избрана тематика.

" Напълно споделям изказванието на Българска социалистическа партия за Бюджет 2019 година, че ние вземаме от българските жители и го преразпределяме още веднъж в тяхна изгода. Ние преразпределяме част от стопанската система, която за последните години е много по-голяма от преди. Ние обещахме да не променяме налозите и не могат да ни упрекнат, че желаеме смяна в плоската и корпоративната ставка.

Най-добрата новината е тази, че стопанската система пораства. В края на мандата казахме, че бюджетът ще пораства и Брутният вътрешен продукт ще доближи 110 милиарда и обстоятелствата, че още идната ще бъде 116 милиарда демонстрира, че сме били консервативни в прогнозите ", изясни финансовият министър.

" Вероятно могат да се намерят учредения за това, че оптимално осигурителният приход набъбна с към 15%, само че би трябвало да се гледа в подтекста, на какво нараства с 15%. Пропорцията, която съществува сред оптималния и минималния застрахователен приход е нарушена в пъти, от колкото концепцията, която съществува в този модел. Бизнесът би трябвало да свикне и той е заставен от пазара на труда, че в случай че желаеме да запазим кадърните хора в България, цената на труда ще бъде по-висока от това, което те са калкулирали в своите сметки ", сподели още финансовият министър.

Той разгласи и че страната ни към този момент е в напреднал стадий във връзка с договарянията за влизане в чакалнята на Еврозоната.

" Всичко, което зависеше от нас, ще си го свършим. В много напреднал стадий сме в диалози с Европейска централна банка. В началото на идната година предстоят обзор на качеството на активите на редовно значимите банки и на тези банки, които Европейска централна банка е решила да ревизира. Тече подготовка и координиране с ЕЦБ и сме на финалната права на изменение в закона за Българска народна банка, в закона за кредитните институции. Сега сме в режим, в който се приготвяме за близко съдействие с ЕЦБ за контрол на нашите банки. В момента, в който получим единодушието на ЕЦБ за близко съдействие по повод надзора на банките, ще аплайваме и получим поддръжка за ERM. Бюджетът с параметрите, които залага в себе си и с икономическото развиване, което може да се предвижда от в този момент, е причина за ERM ", добави Владислав Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР