Най-вероятно кокаинът в Черно море е бил изхвърлен по-навътре в

...
Най-вероятно кокаинът в Черно море е бил изхвърлен по-навътре в
Коментари Харесай

Кокаинът в Черно море бил южноамерикански


Най-вероятно кокаинът в Черно море е бил изхвърлен по-навътре в него и по тази причина в продължение на няколко дни излиза ту на едно място, ту на друго. Колкото до произхода му - то е ясно, че идва от Южна Америка. Най-удобен превоз от там е с кораби. Това съобщи пред Нова тв Калин Михов, някогашен заместник-директор на ГДБОП.

По думите му наркотрафикантските организации не търпят празни пространства и употребяват всяко нещо, което им хрумне, с цел да извършват активността си.

Той изясни, че за изхвърлянето на наркотичните субстанции може да има няколко пояснения. "Първото е неточност в организацията, което не е напълно елементарно да стане при актуалните технологии. Имало е спогодба да се изхвърли, трябвало е да се вземе с по-малък съд и нещо е попречило на плавателния съд. Много е допустимо да се е случило и друго - нормално при огромно неспокойствие не могат да излязат лодките и се е получило разминаване в информацията ", съобщи още Михов.

Той е безапелационен, че няма логичност да е получен сигнал за това, че в плавателни съдове се транспортира дрога. "В интернационалните води няма кой да ги ревизира. Кокаинът не идва от Европа, а от Южна Америка. Вероятността от България да се придвижи опиат до Западна Европа е по-малка, в сравнение с от Колумбия непосредствено към Западна Европа ", безапелационен е специалистът.

Според него кокаинът бил предопределен за Стария континент. А количеството било огромно, тъй като и в България се използва кокаин. "В България се употребяват килограми месечно, само че в Европа - тонове, сподели още Михов. - България лежеше на балканския път на хероина - от Афганистан, Иран, през Турция, Балканите и Западна Европа. Те си избират локални хора, които да оказват помощ в организацията на превоза. "

Михов разяснява и думите на премиера Бойко Борисов за триумфите на управляващите при залавянето и изземането на наркотични субстанции, че напоследък фактически е имало много огромни арестувания на опиати. "Говорим за марихуана, кокаин и хероин. Не мога да кажа дали трафикът е активизиран от някъде. На морето се ускорява потреблението на синтетични опиати, които са най-големият камшик ", разяснява още той.

Припомняме, че край Шабла службите откриха преди дни над 170 кг дрога, като към момента по българския бряг изплуват раници с кокаин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР