Най-възрастният Суматрански орангутан, която е майка на 11 деца и

...
Най-възрастният Суматрански орангутан, която е майка на 11 деца и
Коментари Харесай

Най-възрастният орангутан почина на 62-годишна възраст


Най-възрастният Суматрански орангутан, която е майка на 11 деца и има общо 54 потомци, пръснати по целия свят, умря на преклонната за типа си 62-годишна възраст, оповестиха от управата на зоологическата градина в австралийския град Пърт, представени от Агенция Франс Прес.

Пуан, което на индонезийски език значи „ дама “, умря в понеделник в зоопарка в Пърт, Западна Австралия, където живя от 1968 година, откакто дойде от Малайзия като подарък.

„ Тя направи толкоз доста за колонията [от орангутани] в зоопарка в Пърт и за оцеляването на типа като цяло. “, сподели отговорника за приматите Холи Томпсън.

„ Освен, че тя беше най-възрастният член на колонията, тя оставя след себе си незаличима следа, защото беше с създател на международно приетата ни стратегия за размножаване на типа. Гените ѝ съставляват съвсем 10% от генофонда на типа в зоологическите градини по света. “

Пуан има 11 деца и общо 54 потомци в Съединени американски щати, Европа, Астралазия и джунглите на остров Суматра. Правнукът ѝ Няру е последният от типа, който бе пуснат на независимост.

Родена през далечната 1956 година Пуан бе включена в „ Книгата на Гинес “ като най-възрастния Суматрански орангутан в света. На независимост женските примати от този тип рядко доживяват до повече от 50 години./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР