Най-възрастният практикуващ скиор у нас посрещна вицепремиера Марияна Николова преди

...
Най-възрастният практикуващ скиор у нас посрещна вицепремиера Марияна Николова преди
Коментари Харесай

Дариха вицепремиер със смърч. Какво означава?

Най-възрастният практикуващ скиор у нас посрещна вицепремиера Марияна Николова преди инспекцията на Мечи чал и я подари с клонка от смърч. Иван Раев е на 96 година и още като невръстно дете се е качил на ски. Оттогава всеки ден ги кара от откриването на сезона до неговото закриване.

“Пожелавам Ви животът да отрупа гърба и раменете Ви  с доста здраве и шанс ”, пожела бай Иван на вицепремиера.   “Вие сте доказателство, че мотото ни: „ Зимните спортове укрепват Вашето здраве ”, е правилен, разяснява Николова.

В славянската митология смърчът е знак на безконечния живот. Всичко, което се е считало за постоянно, е била приписвано или обвързвано със смърч. С него е била свързвана и музиката, тъй като не избледнява. Затова и славяните се опитвали да вършат музикални принадлежности от това дърво. Клонките от смърча са били употребявани за изработката на копринени чаши и отвари за изцеление на заболявания и като орис за дълъг и здрав живот. Смята се, че отношението на славяните към смърча е взаимствано от египтяните. Пирамидите са сходни по форма на короната от смърч и по този метод фараоните се прекланяли пред безконечния живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР