НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯПредизборните страсти продължават да горят в републиката, като

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Мерките падат частично от 1 април, карантинираните могат да поискат да гласуват до утре

НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ
Предизборните пристрастености не престават да горят в републиката, като министър председателят продължава да обикаля из страната и да громи политическите си съперници от пътища, кръстовища, спортни зали и други уреди, открити в последните няколко години. Днес Борисов се озова в Русенска област, откъдето разгласи и непълен завършек на ограниченията поради пандемията (повече за това - по-надолу).

Извън евтиния популизъм, " Капитал " даде естрада на всички съществени партии да изложат икономическите си стратегии и да кажат какво ще пазят, в случай че влязат в ръководството. Това може да прочетете в.

Като цяло, най-вече две неща могат да ни радват: че времето най-сетне се оправя и стартира да наподобява на пролет, и че не сме като в Хонконг, където стана ясно, че политически ръб от Пекин ще утвърждава авансово всички претенденти за локалния парламент по отношение на тяхната " патриотичност ". Тук най-малко към този момент такива ограничения липсват.
Най-важното от деняЗаведения и магазини отварят отчасти от 1 април, детски градини и учебни заведения - от 5
Здравните управляващи взеха решение да разхлабят някои ограничения от 1 април, въпреки че броят на новозаразените остава висок - към и над към 4000 случая дневно. До края на деня се чака заповедта на здравния министър, само че съгласно оповестеното пред медиите:

заведенията за хранене и заведенията с градини и открити площи, ще могат да отворят единствено откритите си площи от 1 април. Това важи и за градините на хотелите. също от 1 април отварят театрите и други културни институции фитнесите отварят на 30% от потенциала си, а работата на други спортните зали не бе коментирана. децата се връщат в детските градини и яслите от 5 април. учениците също ще тръгнат на учебно заведение, като към момента не е решено по каква скица. Пролетната почивка е от 3 до 12 април (от 8 до 12 април за дванадесетокласниците), като до началото на ваканцията образованието най-вероятно ще е отдалечено нехранителните магазини ще могат да работят, единствено в случай че имат открити елементи

Нощните заведения, закритите елементи на всички останали заведения и моловете към този момент остават затворени. Забранени са и събитията и конференциите на закрито най-малко до 30 април, стана ясно от думите на здравния министър. Въпреки че наклонност на спад на болестта няма проф. Костадин Ангелов стимулира решението с това, че очевидно е достигнато плато на заболеваемостта, а имунизирани с първа доза към този момент са към 450 хиляди души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР