НАЙ-ВАЖНОТО ИЗКУСТВО Покровителят на изкуствата** и натовски президент Румен Радев

...
НАЙ-ВАЖНОТО ИЗКУСТВО Покровителят на изкуствата** и натовски президент Румен Радев
Коментари Харесай

За Христо Грозев се намери укритие - в българското кино

НАЙ-ВАЖНОТО ИЗКУСТВО
Покровителят на изкуствата** и натовски президент Румен Радев се погрижи за сигурността на преследвания от съветските служби сътрудник и публицист Христо Грозев. 
Така Радев запушва устата на критиците си, че ужким е матрьошка, мурзилка, решетник и троянски катър - кръстоска между атлантическа кобила, евразийски жребец и гръцко лукавство. 
" Не всичко е еднопосочно, има доста гледни точки, аз съм за мир и ще дам протекция на Христо Грозев, при който също нещата не са еднопосочни, само че аз го почитам като български жител и човек, който може да борави с информация. Към него има известни въпросителни като издател и публицист, само че Путин му желае главата, не тъй като има искания към вестникарските каузи и документи " - справедлив е нетакужоднозначникът* Радев. 
Президентът разглеждал разнообразни благоприятни условия каква отбрана да даде на Грозев. 
Да го даде на Бюрото за отбрана на очевидци, това е рисковано, тъй като службата е малко обременена от времето, в което изпълняваше функционалности на персонална защита на Главния прокурор. Грозев е подобен човек, че да го пуснеш наоколо до служба, цялостна до капаците с сензитивна информация, значи да си сложиш таралеж в гащите. Кой знае какви сведения ще събере от тия момчета охранители, видели около Гешев какво ли не! 
Така съветниците на Радев отклонили тази концепция и го насочили да намерения за изкуствата, които в последно време президентът покровителства - спектакъл, кино и чиклит. 
Тогава Радев се сетил, че най-добре може да прикрие Грозев, като го уреди в българските актьорски среди - единствено че не в Народния спектакъл, който става културно крило на ДПС, не и при Максим Генчев, който е нещо като Никита Михалков във версия за Женския пазар.
При Максим Генчев не е добре да се бута Грозев, тъй като средата около него е прекомерно путиноидна и също така там има една съвършена Сара-Теодора, до която не трябва да се приближават съмнителни хора; стига ѝ, че се излага в зората на кариерата си да играе в нападателните халтури на МГ. 
В другия лагер - при Тео Ушев, също има огромни опасности някой да гледа филмите му и Грозев да се освети, казано на операторски и действен език. 
Така Радев стигнал до решението-оптимум - да потопи Христо Грозев в блатото на анонимното българско кино, способно да създаде най-негледаемия артикул на света, който даже роднините на артистите не гледат, а критериите за финансиране са по-мътни от шпионски разказ, там и Грозев ще се залута като къртица в наводнени галерии. По формулата  " бюджет има, кино няма " се получава идеалното прикритие за всеки човешки детайл, търсен от нападателна вражеска страна.
Voilà! 
Радев бил доста удовлетворен от концепцията си и потърсил връзка с Грозев, с цел да му насочи неустоимото предложение. 
" Неслучайно Ленин е споделил, че от всички изкуства за нас най-важно е киното! " ** - споделил Радев на Грозев. 
Грозев споделил: " Ще забележим... "
_______
* Нетакужоднозначник - съветски термин за хората, които не имат вяра на формалната агитация, само че въпреки всичко си имат едно мислено, че " май има нещо, нещата не са обикновени, не так сякаш однозначно ". 
** Според спомените на първия руски образован министър (народен комисар) Луначарски за беседата му с Ленин за киноизкуството, Владимир Илич споделил на наркома: " Вие сте прочут у нас като настойник на изкуствата, затуй би трябвало твърдо да помните, че от всички изкуства за нас най-важно се явява киното ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР