“Най-важното е човек да не бъде подвластен на въображението си,

...
“Най-важното е човек да не бъде подвластен на въображението си,
Коментари Харесай

Васил Василев - Зуека на 55-години: Живея за хората

“Най-важното е човек да не бъде зависим на въображението си, а да следва фантазиите си. Нито един артист не желае да бъде тъкмо “като две капки вода” с различен, само че пък всички артисти минаваме през фалшификати на доста наши сътрудници, които нормално са звезди”, споделя Зуека. “Актьорската специалност е човеколюбство. Ако не обичаш това, което правиш, или героя, който играеш, значи нищо не може да направиш. “ Този урок от негов обичан учител съответствува с неговата лична житейска философия за живота - “Аз пребивавам за хората”.

Началото на бурната му сполучлива кариера е през 1992 година Зуека основава Театър "КРЕДО " и играе спектакъла "Шинел " по Гогол. Спектакълът печели овациите на публиката и рецензията на над 150 интернационалните фестивали в Европа, Азия и Америка.

С "Шинел " Зуека печели 10 интернационалните награди

През 2008 година дружно със своята екссъпруга Нина Димитрова получава премията "Икар " за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света.

Зуека става прочут на необятната аудитория с присъединяване си в телевизионното предаване "Ку-ку " и неговия "наследник " - "Каналето ". Предпочитан артист е от българските режисьори и взе участие в доста обичани и приети от рецензията родни и задгранични филми.

Талантът на Зуека, както и дългогодишното му другарство с режисьора Маги Халваджиян го вършат един от най-успешните водещи на телевизионното предаване "Господари на ефира ".

Прякора си получил още от младежките години. Понеже бил доста скоклив и шеговит, приятелите му измислили странната композиция сред заек и суек - Зуек. Споделя, че в чужбина доста мъчно произнасят името му.

Веднъж даже го прекръстили на Бацил Бацилов Напоследък Зуека много е закъсал в персонален проект.

Настоящата му брачна половинка ревнувала водещия на шоуто за фалшификати “Като две капки вода” и под претекст, че желае да гледа кухнята на шоуто, участвала на всички подготовки и живи излъчвания. Анна Вичева, която бе режисьор в “Господари на ефира”, постоянно му припомняла по какъв начин е пламнала любовта им по време на работа, когато Зуека живееше с театралката Нина Димитрова. Дълги години Анна и Зуека бяха любовници, въпреки че артистът публично бе задомен за майката на щерка си Девина. Двойственият метод на живот обаче му пристигна до гуша и през 2012 година комикът се раздели с жена си, с цел да заживее с Анна. Преди 5 година двамата станаха родители на сина си Стефан, а 3 година по-късно се ожениха. Ани обаче дебнела комика да не флиртува с по-младите участнички или танцьорки и си намирала мотив да интимничи с него съвсем като някоя влюбена тийнейджърка. В паузите сред подготовките Вичева налитала да го целува, държала го за ръка пред погледите на смаяните му сътрудници. Анна си внушила, че някои от засуканите асистентки в “Капките” се държат прекомерно по роднински с мъжа й. За разлика от Митко Рачков, който намерено флиртува с изпълнителките, Зуека си кротувал, с цел да си спести разправиите у дома. На всеки лайф обаче Анна сядала на видно място и държала всички да видят, че е там. “Дебне го като куче надзирател. На него му е неловко от екипа, дори го е позор, само че не смее да й каже нещо”, одумват го зад кулисите на шоуто.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР