Най-важното е, че с новия ресор, който има България в

...
Най-важното е, че с новия ресор, който има България в
Коментари Харесай

Борисов е доволен, че хората се връщат от чужбина, за да работят високоплатена работа


" Най-важното е, че с новия сектор, който има България в Европейската комисия и новите цели на Европейския съюз , само че и с това, което открихме през вчерашния ден като съвременен център за новите коли , демонстрира, че академията като най-високо равнище с финансирането през последните години освен задържа повече хора, само че доста хора се връщат от чужбина да работят на новите високо платени и квалифицирани места ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание в Министерския съвет.

Продължаваме да разчитаме доста, тъй като като население не сме огромна страна, само че тъкмо в тези сфери на новите технологии и нововъведения българинът има доста развито мислене , сподели още министър-председателя, който се похвали с построяването на къщичката за суперкомпютъра в София Тех Парк.

Премиерът напомни, че преди няколко седмици държавното управление е отпуснало 5 млн. лв. в допълнение за 150-тата годишнина на Българска академия на науките . Борисов се похвали и че преди няколко дни във Варна е била открита една от най-големите финансови групи - KBC Group.
 Борисов отсече: Българи се връщат от чужбина, тъй като има такава страна
Борисов отсече: Българи се връщат от чужбина, тъй като има такава страна

По думите му страната ни продължава да притегля задгранични вложители

От своя страна ръководителят на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски разяснява, че се надява по един явен метод да се покаже огромната роля на Българската академия на наукат а (БАН) в цялата нова история на България от Възраждането, през строителството на новата ни държавност, първите триумфи в международен мащаб и развиването на академията като теоретичен център след Втората международна война.

Според него Българска академия на науките има значителен принос в зараждането на разнообразни индустриални браншове като електрониката, фармацевтиката, химическата индустрия, биотехнологиите, оптиката и в по-новата история.

След демократичните промени Българска академия на науките почтено заема своето място като най-голямата науча институция , похвали се учен Ревалски. По думите му Българска академия на науките създава повече от половината научна продукция на страната. Освен това Българска академия на науките способства с равнище си на експертност за решаването на редица значими задания. Активизира се и съдействието на Академията с институциите , само че най-вече с Министерския съвет , акцентира учен Ревалски.

Той се надява, че Българска академия на науките ще бъде значим фактор за развиването на страната през идващите години .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР