Най-важното е бюджетът да се подготви, заяви премиерът Николай Денков

...
Най-важното е бюджетът да се подготви, заяви премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Безхаберие, оставка: Какво очкават депутатите от новия политически сезон

Най-важното е бюджетът да се приготви, съобщи министър председателят Николай Денков на влизане в постройката на някогашния Партиен дом за откриването на есенната сесия на Народното събрание.

Всички политики за идната година зависят от бюджета , разяснява той.

След предпочитаните закони Денков уточни законите за Шенген и еврозоната. Приемаме ги, с цел да си оправим живота в България , тъй че това е задачата на тези закони, добави министър председателят.

Надявам се да успеем да ги приемем бързо и качествено , сподели Денков.

" Безвремие и безхаберие " чака от новия политически сезон самостоятелният депутат Радостин Василев. Това разяснява той пред публицисти преди начало на новата пленарна сесия, която ще стартира в постройката на някогашния Партиен дом.

" Очаквам да продължи това, което виждахме в предходната сесия – безвремие, безхаберие и хора, които не знаят, за какво са определени в Народното събрание ", разяснява Василев за идния политически сезон.

Очаквам да видя през днешния ден премиера и вицепремиера, с цел да ги попитам някои настоящи въпроси, сподели той.

Относно преместването, Василев съобщи, че не е удовлетворен от това решение. " Това е знак на комунизма. Освен това тази зала е знак на корупцията на ГЕРБ, защото е ремонтирана за доста повече пари в сравнение с е действителният ремонт ", сподели той. Смятам, че не е вярно нашето пренасяне тук, добави Василев.

В идващия месец, месец и половина може да чакаме оставката на държавното управление, съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Управляващото болшинство не прави работа. Какво може да чакаме - най-вероятно същите нелепости, които направихме в месеците, в които работихме. Всичките признати закони подлежат на корекция. Депутатите би трябвало да вършат качествени закони, а те очевидно не вършат, добави Йорданов.

„ Основната ни цел остава свалянето на това държавно управление и предварителни парламентарни избори ”. Това съобщи водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов в първия ден на Народното събрание.

„ Всичко, което чухме в записа на Кирил Петков и Асен Василев се случва – чистка в Министерство на вътрешните работи, приготвят се нови хора за членове на службите, съгласувани от посолството и утвърдени от посолствата ”, сподели Костадинов.

" Свидетели сме на това по какъв начин няколко незаконни групировки овладяват държавната машина. На първо място за тех е да овладеят органите на Министерството на вътрешните работи ", добави той.

" Докато загадъчно умират от инфаркт неслучайни персони, свързани с подземния свят, държавното управление се занимава с това да приготвя локалните избори, поставяйки техни хора отпред на полицията, с една единствена цел да фалшифицират вота ", разяснява Костадинов.

Предстои този законопроект да бъде показан и да го обсъдим дружно с нашата група. Поводът за създанието на този законопроект, изключително в последните седмици, са дейностите на президента. Неговият отвод да подпише декрет. Фактът, че има основателни подозрения, че по върховете на страната, точно посредством президентските квоти - се прокарва съветско въздействие, непознато въздействие. И напомням последните месеци на служебната власт, когато се оказа, че президентът утвърждава личните си назначения. Тоест служебната власт, служебният кабинет, определен от президента, предлага, а президентът утвърждава с декрет назначенията на личния си кабинет.

Това съобщи преди началото на първото съвещание на Народно събрание след лятната почивка на депутатите Явор Бобанков от ПП-ДБ, разяснявайки готвената от него законодателна самодейност за ограничение на пълномощията на президента.

Депутатът изясни и какви ще са препоръчаните от него промени. " В моя законопроект се планува парламентарните квоти да бъдат отнети от президента и прехвърляни към Народното събрание. Запазва се другият интервал, в който се назначават, с цел да няма една институция, която да господства в даден орган или регулатор. Макар, че в медиите дадоха гръмкото заглавие " Закон анти-Радев " - това не е по този начин. Няма значение по какъв начин се споделя президентът. Въпросът е кардинален. Не би трябвало да се нарушава разделянето на управляващите, тъй като в правото и правовата страна има един принцип. Власт, власт възпира. Когато имаме длъжностен кабинет, назначенията, и това президентът Радев го потвърди - стават безконтролни, тъй като няма парламент, който да управлява изпълнителната власт ", акцентира Божанков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР