Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента

...
Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента
Коментари Харесай

Според Борисов в България има равен достъп до образование за всички

„ Най-важният фактор за положителното обучение са учителите, по тази причина изпълняваме уговорката си за нарастване на техните заплати. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле.
Той уточни, че държавното управление поставя старания за обезпечаване на високо качество на просветителния развой и образователната среда.
„ Държавата обезпечава още еднакъв достъп до всички равнища на обучение и професионално образование за възрастните и децата в уязвимо състояние, както и за българите с увреждания “, сподели министър председателят.

Фокус на диалозите бяха целите на политиката на българското държавно управление в региона на образованието и науката и на съдействието с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.
Бойко Борисов съобщи още, че България ще изведе образованието като главен приоритет в плана на Национална стратегия за развиване 2030.
На срещата беше разисквано съдействие в областта на подводната археология, на каквато е изключително богат регионът към остров Свети Кирик и Юлита край Созопол.
Българският министър председател подсети, че доста от нашите монументи на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле съобщи, че е била извънредно впечатлена от Тракийското златно богатство, което бе изложено в музея „ Лувър “ в Париж през 2014 г
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР