Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:“ЛукойлКонсултациитеВеселин

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:“ЛукойлКонсултациитеВеселин
Коментари Харесай

Три минути: Лукойл ще плаща данъци, но поставя условия. Радев иска избори най-рано през март

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
“Лукойл ”КонсултациитеВеселин Георгиев и Милко Михалков
Рафинерията със служебното държавно управление да стартира да заплаща налози върху облагата си в България. В подмяна кабинетът даде обещание да разреши на “Лукойл ” да внася съветски петрол и да изнася горивата, добити от преработката му - все неща, от които компанията ще завоюва.

Защо до момента “Лукойл ” не плащаше налози в България?. А ще бъде ли износът на горива, създадени от съветски нефт, нарушаване на европейското ембарго?.
Радев, консултациите, изборите
Президентът мандат за държавно управление след Нова година, в случай че се стигне до него. По думите му идващите предварителни парламентарни избори не би трябвало да се организират през януари или февруари 2023 година, а по-скоро през март.

В понеделник Радев организира съвещания с “Демократична България ”. Вместо да разиска с групировката опциите за ръководство обаче, за поддръжката ѝ за изпращане на военна помощ на Украйна.

Спорните промени в изборните правила, които провокираха митинг, може да се трансфорат в пленник на съставянето на кабинет, написа. ГЕРБ е склонна да отсрочи окончателното им приемане, само че единствено в случай че има ръководство.
Ракетите, нуклеарната опасност, евакуацията
Ракетните удари в региона на украинската да доведат до нуклеарна злополука, сподели Организация на обединените нации. Близо до централата имаше нови офанзиви, а Русия и Украйна се упрекват взаимно. “Който и да стои зад това, би трябвало да спре ”, прикани Организация на обединените нации.

Опитите Украйна да бъде уверена да договаря с Русия са равносилни на това да се изисква капитулация от Киев, Зеленски. Думите му идват на фона на триумфа на украинската контраатака. Вижте до каква степен стигна тя.

Тъкмо си обезпечил спокоен живот на хората и започваш да ги гониш. Така може да звучат новините от Херсон, който Украйна освободи, а след това стартира да изтегля. Обяснението е, че в положение, което изключва естествения живот.
Три истории
Иранец сменя религията си от ислям в християнство. След това е арестуван и малтретиран от службите. Бяга със фамилията си и се озовава България. Тук е задържан, тъй като Иран го търси, и в този момент може да бъде върнат там, където са го измъчвали.

Две известни ирански актриси смъкнаха забрадките си на обществено място в израз на взаимност с митингите против властта. Сега са задържани и никой не знае какво се случва с тях.

Коктейли в помощ на бойците в питейни заведения с бомбоубежища и непрекъснати въздушни паники. Това са естествени неща за живота в Украйна сега. Дори в градове, които са надалеч от фронта. Не пропускайте описа на.
Футболът, Катар, човешките права
На Световното по футбол в Катар в понеделник се изиграха три мача. Сенегал с 2:0, Иран с 6:2, а приключиха при еднакъв резултат 1:1.

Макар че не изгубиха на терена, Нидерландия, Англия и Уелс изгубиха отвън него. Те възнамеряваха да излязат с капитански ленти с цветовете на дъгата в отбрана на правата на репресираната в Катар ЛГБТ общественост. След като ФИФА ги заплаши обаче,.
Три рекомендации
Видели сте към този момент екоактивистите, които заливат със чорба едни от най-ценните картини в света. Знаете ли обаче, че парите им идват от наследничка на един от най-големите петролни магнати в света, Пол Гети? тази история.

Крахът на крипто борсата FTX и опасенията, че може да болести и други огромни играчи, запратиха поредна страхова вълна измежду вложителите в цифрови активи. Къде се счупи криптото и може ли да се оправи? Колегите.

Тези страни възнамеряваха да се трансфорат в различен геополитически център, само че по този начин и не съумяха. Но Русия, Китай и Турция трансфораха в автокрации, които са все по-агресивни и непредвидими, и това в действителност ги спъва,.
Човек на деня
Девет денонощия полицията и хиляди доброволци търсиха 12-годишния Александър, който изчезна край Перник. В издирването участваха и инструкторите по парапланеризъм. Точно те откриха детето.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР