Най-важната задача пред нас е да се сглоби правителство. Има

...
Най-важната задача пред нас е да се сглоби правителство. Има
Коментари Харесай

Василев: Ако не инвестираме в хората, изтичането на кадри ще продължи

Най-важната задача пред нас е да се сглоби държавно управление. Има много тежки рецесии, и да минем зимата без работещ парламент би било безконтролно. Това съобщи съпредседателят на " " (ПП) и някогашен финансов министър по време на среща с президента на КНСБ Пламен Димитров по настоящи стопански въпроси и провокациите пред страната.

Той акцентира, че геополитическата ориентировка на България не може да бъде поставяна под въпрос.

Ние сме членове на Европейски Съюз и НАТО и това би трябвало да остане по този начин. Един преход преживяхме, когато сменяхме една система с друга, тогава бях възпитаник, само че доста добре си припомням през какво минахме, уточни той.

,,Другата линия, която няма по какъв начин да пристъпим, е да позволим общественият запас да се израходва, както се е изразходвал до момента, т.е. да изтича в малцина компании, в чували с нагласени поръчки. Това да плащаме в троен размер за нещо и по-късно да го ремонтираме няколко дни по-късно, тъй като е некачествено направено, е повода да сме на последно място по Брутният вътрешен продукт на глава от населението'', изясни Василев.

Бившият финансов министър посочи, че България към този момент е измежду водещите страни по индустриално произвеждане в Европейски Съюз, откакто от Политическа партия са прекратили изнудването.

За нас е доста значимо да стартираме с една доста необятна обществена политика, която да тушира неравенствата и да освободим българския бизнес от рекетите и първите резултате ги виждаме като растеж на индустриалното произвеждане. В момента, макар всички рецесии, Брутният вътрешен продукт пораства с над 4 %, добави.

По думите му през ръководството на ГЕРБ огромна част от парите са били употребявани, с цел да се строят игрища по селата, в които няма хора, вместо да се влагат във ВиК и пътища. Според него това е ослепителен образец за неверна мотивация и скица за крадене.

По тематиката с войната в Украйна Василев предвижда, че спорът ще продължи най-малко още 4-5 години, ето за какво счита, че страната и стопанската система ни би трябвало да бъдат готови за един подобен по-дълъг спор.

По негови калкулации е допустимо за четири години ръководство на Политическа партия пенсиите да се покачат с сред 15 и 16 %.

Според мен ще получим много по-голям растеж в приходната част и в случай че използван модифицираното швейцарско предписание. Вярвам, че постната птица не е най-правилния метод да се води политика. Ако не влагаме в хората и обществените системи, ще продължи приключването на фрагменти и няма по какъв начин да бъдем конкурентноспособни, добави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР