Най-важната проверка беше извършена от тези няколко милиона българи и

...
Най-важната проверка беше извършена от тези няколко милиона българи и
Коментари Харесай

Специалист за сезона по морето ни: Следващото лято ще го гледаме същия филм

Най-важната " инспекция " беше осъществена от тези няколко милиона българи и чужденци, които използваха Черно море през лятото. За туризма най-важно е отношението на екскурзианта. Това мнение изрази пред БНР Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. " Българският туризъм още един път сподели непоклатимост ", счита той. По думите му " морето ври ", а късите пътувания към морето стават от ден на ден.

" Кой какви пари прави от тези планове, от тези сензации, си е негова работа ", добави той по отношение на огласената и след това опровергана информация за нечиста в пъти морска вода. Според представители на туристическия отрасъл това е довело до отлив на летовници.

Няма анулации с съображение замърсяване на водата в Черно море, твърди Драганов.

" Колкото по-студена е водата, толкоз по-кристална наподобява тя. И в Турция, и в Гърция водата е по-студена. Тук е 26 градуса, чай. Имаме различна конструкция на самата вода. Това няма нищо общо със замърсяването ", разяснява Румен Драганов по отношение на сравненията сред морската вода у нас и в прилежащи страни. Той е безапелационен, че няма знак на тъждество сред мътна и нечиста вода.

Според Драганов сега по Черноморието може да се употребява скара - две кебапчета с гарнитура и халба бира за 11 лв..

" Следващото лято ще го гледаме същия филм. Туристите се " пазарят в този момент ", посъветва Драганов. В противоположен случай съгласно него следващата година още веднъж ще гледаме, " облакътени на прозореца ", от кое място ще дойдат туристите. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР