Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров е вече на

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров е вече на
Коментари Харесай

Григор Димитров победи световния №2 Алкарас в Шанхай

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров е към този момент на четвъртфинал на Мастърс 1000 шампионата в Шанхай на твърди кортове.

Той завоюва първа победа против лидера в схемата Карлос Алкарас в четвъртия мач посред им, като надигра испанеца с 5:7, 6:2, 6:4 след повече от 2 часа игра.

При първия си сервис гейм Григор отрази две точки за пробив с чудесни начални удари и след това взе подаването си. В петия гейм 32-годишният хасковлия стигна самичък до брейкбол и го осъществя неотложно с мълниеносен ретур на втори сервис, с цел да поведе с 3:2.

При 5:4 Димитров сервираше за продобиване на частта. Вторият в ранглистата Алкарас обаче поведе с 40:15 и съумя да изравни след бекхенд в навън на българина. Серията на 20-годишният испанец продължи и той проби отново в 12-ия гейм, с което завоюва и сета.

Димитров се окуражи, продължи да играе нападателно и стартира идната част с брейк, който затвърди с 2:0. В седмия гейм 19-ият в света Григор проби още веднъж с минаващ удар по диагонала. При 5:2 той сервираше за частта. Стигна се до 40:15 и с отличен сечен сервис изравни сетовете.

И в решителната част българинът проби първоначално, откакто съумя за 2:1. Димитров продължи да държи самодейността, което караше Алкарас да прави много неточности и да се изнервя. Испанецът сервираше за оставане в дуела при 3:5 и се оправи. После Григор подаваше за влиятелната победа. Той дръпна с 40:15 и осъществя втория си мачбол с мошен смаш.

Победителят приключи с 26 печеливши удари (10 аса) против също 26 непредизвикани неточности (4 двойни). Пре Карлос Алкарас салдото е 26-31.

„ Аз останах в мача, изключително след първия сет, който също можех да печеля, - съобщи Димитров в изявлението на корта. - Сервирах доста добре в мача. След втория пробив във втория сет започнах да разгадавам доста добре неговия сервис. Останах стабилен от самото начало. Вярвах в себе си, знаех че би трябвало да слагам Карлос напрегнат ".

Следващият противник на Григор Димитров е чилиецът Николас Джари, 22-и в света, който в профил по-рано през днешния ден Диего Шварцман с 6:3, 5:7, 6:3. Българинът отстъпи на южноамериканеца на финала на шампионата в Женева на клей през май.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР