Най-успешният български футболен треньор в последните години Ивайло Петев говори

...
Най-успешният български футболен треньор в последните години Ивайло Петев говори
Коментари Харесай

Петев: Бил съм и в по-кризисни ситуации, но съм се справял

Най-успешният български футболен треньор в последните години Ивайло Петев приказва при завръщането си отпред на Лудогорец.

47-годишният експерт даде старт на построяването на разградския клуб преди 12 години, завоюва първите две трофеи и в този момент се връща 10 години по-късно след раздялата със словенеца Анте Шимунджа.

Петев беше показан през днешния ден от изпълнителния шеф Ангел Петричев, който описа елементи. По традиция сходни събития са ангажимент на Георги Караманджуков, само че спортният шеф се оказа с наложителен, плануван преди седмица ангажимент.

" Първо желая да благодаря на притежателите за доверието, което ми гласоподаваха. Много бързо стана всичко, за няколко часа. Очаквах това нещо да се случи рано или късно, тъй като моята кариера потегли от тук. Ще дам всичко от себе си като персона и като човек, каквото съм натрупал през годините, с цел да може този тим да се върне на верния път. Не е загадка, че имаме дребен проблем. Ако нямахме, нямаше да се смени треньора. Екипът, който работи е на 90 % същия, имаме една и съща цел. И всеки един служащ в този клуб дава всичко от себе си, нещата ще се случат. За всичко би трябвало време, не може обаче за 24 часа да имаме резултати. Но пък би трябвало да се работи 24 часа, с цел да се начертае нашия проект. Ще дадем всичко от себе си, с цел да наподобява Лудогорец по-убедително от в този момент ", стартира Петев.

" Наясно съм с безусловно всичко, което хората чакат от мене. Наясно съм със себе си, знам какво мога и какво желая. Отборът разполага с извънредно положителни футболисти. Има клатушкане в избрана посока. Лудогорец е постоянно играл атакуващо, постоянно е бил доминантен тим, с владеене на топката. Повече конкретика за спортно-техническите елементи няма да споделям. Минал съм и през доста по-тежки моменти, изцяло съм наясно какво ме чака. Бил съм в по-кризисни обстановки и съм се оправял. Но да тръгнем малко по малко. Не може всичко за 24 часа да се реши. Имаме време, мачове, тренировки. Ще срещам играчите с мене и аз с тях ще се срещам ".

Попитан по какъв начин се е трансформирал Лудогорец през тези 10 години, в които той не е бил тук, роденият в Ловеч експерт отговори:

" За 10 години мога да кажа, че клубът е на топ-ниво за нашите балкански територии. Това е един европейски тим към този момент с резултатите, с инфраструкутарата. Един съвременен европейски тим. Аз ли по какъв начин съм се трансформирал? Ще кажа единствено това, че човек с годините помъдрява и се допирам на опита, който съм придобил. Винаги се стремя да бъда действителен, да си диря първо своите неточности. Реален човек съм, да забележим какво ще се случи на следващия ден. Миналото е статистика единствено, не лежа на остарели лаври. Гледам на следващия ден ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР