Най-ценните неща в живота са наистина всъщност безценни. Не можеш

...
Най-ценните неща в живота са наистина всъщност безценни. Не можеш
Коментари Харесай

И най-дебелият портфейл не може да купи щастие и любов

Най-ценните неща в живота са в действителност в действителност скъпи. Не можеш да им сложиш етикет с цена, тъй като не могат да се видят, само че знаеш, в случай че ги има; усещаш, в случай че ги няма; и тогава никоя материална облага не може да ги размени.

Ето кои са най-ценните неща, които не можеш да купиш с пари:

1. Възпитание. Никой не може да ви продаде положителни обноски и образование, в случай че не сте ги придобили още в първите години от живота си и не ги носите у себе си.

2. Морал. Ако нямате правилни критерии за положително и зло, вярно и неверно, то няма да ги намерите в рафта в магазина. Моралът дефинира държанието ни в обществото и отношението ни към другите хора.

3. Уважение. Дано са ви научили да почитате по-възрастните, да почитате непознатото мнение, да почитате и зачитате човешките права на всяко човешко създание

4. Характер. Да, характерът е също нещо, което се гради. Част от него е заложен у нас още с раждането, другата част я построяваме през целия си живот, като се учим от грешките си и поставяме старания да се усъвършенстваме.

5. Здрав разсъдък. Не всеки може да се похвали със здрав разсъдък. Това е умеенето да устоявате на изкушения, да не купувате непотребни движимости, да взимате вярното решение във значимите моменти.

6. Доверие. Изгубите ли един път доверието си към някого, мъчно може да се възвърне. Болезнено е да се разочароваш от човек, на който си имал доверие. Доверието се печели доста мъчно, само че се губи доста елементарно.

7. Търпение. Търпението е благословия за оня, който го има. Разбира се, да си толерантен, не значи да ти се качат на главата, а значи да проявиш повече толерантност към другите, като по този метод направиш услуга и на себе си.

8. Стил. Да притежавате класа и жанр, е също нещо, което е или заложено у индивида, или не съществува. Понякога може да се развие с годините, само че безусловно би трябвало да го носите у себе си. На добър усет никой не може да ви научи.

9. Почтеност. Почтеност, добрина, съпричастност, съчувствие, благосклонност – все по-редки качества в днешно време. Ако имате хора в живота си, които ги имат, пазете ги.

10. Щастие и обич. Щастието не се купува с пари. Любовта също. Ако някой си фантазира, че е купил нечия обич, то би трябвало да знае, че това се назовава илюзия и владеене, а не споделено благополучие.

Ако имате тези неща в живота си, то вие сте богат човек!

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР