Най-ценната компания за чипове в света Nvidia и производителят на

...
Най-ценната компания за чипове в света Nvidia и производителят на
Коментари Харесай

Nvidia и производителят на iPhone Foxconn ще изградят „фабрики за изкуствен интелект“

Най-ценната компания за чипове в света Nvidia и производителят на iPhone Foxconn сплотяват сили за построяването на по този начин наречените „ заводи за изкуствен интелект “.

Фирмите споделят, че това е нов тип център за данни, който употребява чипове на Nvidia за зареждане на " необятен набор " от приложения.

Те включват образование на самостоятелни транспортни средства, роботизирани платформи и огромни езикови модели.

Това се случва откакто Съединени американски щати оповестиха проекти за спиране на повече експорт на усъвършенствани чипове за Китай, в удар за Nvidia.

Последните експортни ограничавания, оповестени от Вашингтон тази седмица, ще блокират продажбите на два чипа с изкуствен интелект от висок клас Nvidia сътвори за китайския пазар - A800 и H800, показват от компанията.

Роденият в Тайван основен изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг и ръководителят на Foxconn Йънг Лиу споделиха сцена на годишната софтуерна витрина на Foxconn в Тайпе в сряда.

" Появи се нов вид произвеждане - производството на разсъдък и центровете за данни, които го създават, са заводи за изкуствен интелект ", сподели господин Хуанг, съгласно Reuters, добавяйки, че Foxconn има опит и мащабиране за създаване на тези заводи в международен мащаб.

Г-н Лиу също сподели, че Foxconn се пробва да „ преобразува себе си от компания за индустриални услуги в компания за платформени решения “, цитирайки умни градове и интелигентно произвеждане като други приложения за заводи с ИИ.

Благодарение на потреблението на усъвършенстваните чипове на компанията в приложения с ИИ, борсовата стойност на Nvidia скочи до над $1 трилиона, защото цената на акциите й се утрои повече от тази година.

Това я направи петата обществено търгувана американска компания, която се причисли към по този начин наречения „ клуб на трилиона $ “, дружно с Apple, Microsoft, Alphabet и Amazon.

Междувременно Foxconn, която създава над половината от международните артикули на Apple, се пробва да диверсифицира бизнеса си и да възпроизведе неговия триумф в сглобяването на лични компютри и смарт телефони.

В извънредно изявление през юни господин Лиу сподели пред BBC, че електрическите транспортни средства (EV) са това, което ще подтиква растежа му през идващите десетилетия.

През януари Foxconn и Nvidia оповестиха партньорство за създаване на платформи за самостоятелни транспортни средства, в които Foxconn ще създава електронни контролни блокове за коли, основани на Nvidia чипове.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР