Най-титулуваният отбор в сръбското женско първенство по волейбол - Визура

...
Най-титулуваният отбор в сръбското женско първенство по волейбол - Визура
Коментари Харесай

Най-титулуваният отбор в Сърбия се оттегля

Най-титулуваният тим в сръбското женско състезание по волейбол - Визура (Белград) се отдръпва. Петкратните шампионки на западната ни съседка, които представляваха страната в най-престижния евротурнир - Шампионската лига през последните няколко сезона, няма да вземат участие в локалната лига наесен поради липса на задоволително финансиране.

Решението е взето от президента на клуба, защото не съумява да влага огромни суми в клуба. Визура ще продължи да работи с младежките си тимове и те ще се състезават.

Клубът, от който започва кариерата на MVP на международното състезание и последните две европейски шампионати Тияна Бошкович, играе в елита от 2009 година Освен петте трофеи, отборът е печелил Купата на Сърбия два пъти, и сръбската Суперкупа пет пъти.

„ За 20 години постигнахме всички спортни резултати, които искахме. Пет пъти бяхме първенци, печелихме Купата и Суперкупата няколко пъти, бяхме и постоянни участници в Шампионската лига. Страхотни състезателки, членове на националния тим, играят по света, а Тияна Бошкович към момента е най-хубавата на планетата! За страдание, разбрах, че моята инвестиция в спорта и всички тези чудесни резултати не интересуват никой. През всичките тези години не получих нито един плакет от Федерацията по волейбол на Сърбия, само че още по-лошото е, че не получих нито една топла дума ", съобщи президентът и създател на клуба Зоран Радоичич.

" Имахме доста млад тим, който имаше потребност от доста работа и чиито резултати чакахме в плейофите. Тогава коронавирусът изригна и всичко беше прекратено. Последва решението на незабележим Изпълнителен съвет на федерацията, тъй че Тент (Обреновац) да бъде разгласен за първенец, без даже да е приключен постоянният сезон. Това е още една причина за решението ми. Никой не попита нито един клуб какво мисли, макар че там са изброили някои, с които сякаш са се съветвали. Малко съм изтощен от сходни неща. Признавам, към този момент не мога да се състезавам с Уб и Тент, които са държавни планове! Срем идва в този момент... Нараства връзката сред политиката и спорта. Не съм сигурен, че е напълно законно ", добави Радоичич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР