Най-тежко бе положението в провинция Хесен. Снощи там за три

...
Най-тежко бе положението в провинция Хесен. Снощи там за три
Коментари Харесай

Над 25 хиляди светкавици само за час в Германия

Най-тежко бе ситуацията в провинция Хесен. Снощи там за три часа паднаха до 60 литра на квадратен метър от поройните дъждове, в това число в региона на летището във Франкфурт на Майн. На места това количество вода е паднала единствено в границите на 20 до 30 минути, заяви районната социална телевизия Хесишер Рундфунк (ХР).

В региона Рейн-Майн сред 20:40 и 21:40 часа бяха регистрирани над 25 хиляди светкавици. За съпоставяне: през цялата 2022 година в цялата провинция Хесен е имало общо 11 566 светкавици. На места нощес са духали ветрове със скорост над 80 километра в час, добавя картината АРД.

Вследствие на проливните дъждове са били наводнени пистите на летището във Франкфурт на Майн, потвърдиха от компанията оператор „ Фрапорт ". Пристигащи пасажери не са могли да изоставен самолетите, някои са прекарали на борда часове. Например пасажерите от полет, дошъл от Атина, се престояли на борда над два часа и половина, преди да слязат от самолета.

За над два часа е било спряно изцяло наземното обслужване, 34 полета са изхвърчали с огромно забавяне, към 70 други са били анулирани, а 23 самолета са били пренасочени да кацнат на други летища.

Във Франкфурт на Майн голям брой улици, изби и Южната ж.п.-гара са били наводнени, а противопожарната работа е записала над 500 повиквания. Градският превоз е бил неподвижен.

Сред другите вреди от бурята се показват голям брой нападали дървета и едно задействало се свлачище. Няма известия за потърпевши, написа АРД.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР