Най-тежки присъди и за непълнолетните престъпници. Убийци като Аксел Олеков,

...
Най-тежки присъди и за непълнолетните престъпници. Убийци като Аксел Олеков,
Коментари Харесай

Най-тежки присъди и за непълнолетните престъпници

Най-тежки присъди и за малолетните нарушители. Убийци като Аксел Олеков, който лиши живота на 18-годишната хубавица Андреа в Галиче, към този момент няма да могат да се измъкват от правораздаването с по-малко от 12 години затвор за положително държание зад решетките.

Вече няма да има наложително понижаване на присъдите на малолетните лица, в случай че са направили тежко закононарушение против личността - ликвидиране, обезчестяване или блудничество. В момента законът повелява да получават най-вече 12 години.

Решението дали да има редукция на наказването или не ще е на съда. Ако се стигне до понижаване на присъдата, то горната граница се подвига на 20 година затвор. Това плануват поправките в Наказателния кодекс, импортирани в Народното събрание от депутатите на ГЕРБ. Така те съблюдаваха уговорката си към околните на жертвите на тежки закононарушения.

Изпълняваме уговорката си, стихотворец пред премиера и бащата на убитата в Галиче Андреа, сподели депутатът Маноил Манев. Така слагаме завършек на обезпеченото понижаване на присъди за малолетни, навършили 16 година, които са направили тежки или умишлени закононарушения срещу личността, изясни той. Манев напомни, че даже в този момент малолетен да получи оптималните сега 12 година,  може да излезе на 4-ата година за положително държание. Затова се дава опция на съда да преглежда всеки случай поотделно и да реши дали да приложи или не редукцията. Целта в последна сметка е причинителят на закононарушението да бъде превъзпитан и социализиран, добави той.

ГЕРБ оферират още повдигане на годините наказване и за  непълнолетен, който е направил закононарушение, за което на възрастен биха дали над 10 година Така младежите ще получават от 5 до 10 години решетки. В момента наказването е от 2 до 8 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР