Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд

...
Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд
Коментари Харесай

Варненец се бори за живота си след нападение с нож от 22-годишен

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ” наложи Районен съд – Варна на 22-годишен, притеглен като обвинен за нанасяне на тежка телесна щета. Това оповестиха от Районен съд – Варна. Деянието е осъществено на 1 юни в кв. “Аспарухово ”. 22-годишният е нанесъл удар с нож в по отношение на различен мъж, като му е предизвикал кръвозагуба. Пострадалият е с заплаха за живота.

На 1 юни т.г. против 22-годишния юноша е предявеното обвиняване по член 128, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че при зародил спор навън в региона на кв. Аспарухово, посредством нанасяне на удар с нож е предизвикал тежка телесна щета на различен мъж, довела до непрекъсната кръвозагуба на потърпевшия и заплаха за живота му. Предвиденото в закона наказване за сходно посягане е отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Деянието се отличава с извънредно висока степен на социална заплаха, защото е ориентирано против личността и единствено своевременната интервенция на медицински лица е предотвратила съдбовен риск за потърпевшия. От доказателствата по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието, както и че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие и попречва наказателното произвеждане. Той има предишна съдимост, не е открит на записаните си адреси и е бил разгласен за общодържавно търсене.

Районният съд взе по отношение на 22-годишния обвинен най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. 3-дневен е срокът за обжалване, като при положение на тъжба делото бе планувано пред горната правосъдна инстанция за 7 юни т.год. от 13 ч.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР