Най-талантливите автори на рибарски истории бяха отличени снощи на вълнуваща

...
Най-талантливите автори на рибарски истории бяха отличени снощи на вълнуваща
Коментари Харесай

Копнеж по морето в най-автентичния конкурс за рибарски истории

Най-талантливите създатели на риболовен истории бяха отличени нощес на вълнуваща гала в пристанищен комплекс „ Магазия “1. Конкурсът, проведен за тринадесети път от осведомителния уебсайт Gramofona.com, събра майстори на писаното слово от цялата страна, общественици, културни деятели, представители на бизнеса и локалната власт. И се трансформира в същински празник за всички, които обичат морето.

„ Това е може би единствения в действителност достоверен и самостоятелен бургаски конкурс, който от ден на ден набира сили “, сподели поетът Ваньо Вълчев. И дружно с писателят Динко Динков, отличи най-изявените създатели.

Първото място в влиятелния конкурс справедливо бе отредено на Мария Ганчева от Несебър. Тя завоюва сърцата на читателите и журито с описа „ Скъпа фотография за спомен с едно морско страшилище “. Втората премия бе за Бисера Джеводерова от Велико Търново с „ Изборът “. Медийният анализатор и публицист Гергана Стоянова получи наградата за описа „ Паламуд “. „ Животът е хитра хищна риба “ на Магда Борисова бе отличен със специфична премия. „ Призът е напълно гарантиран от Ваньо Вълчев и Динко Динков. Самите те одобряват доста драговолно състезанието, четат с огромна обич всички разкази, а тази година изготвиха и специфична грамота “, сподели изпълнителният шеф на Gramofona.com Десислава Генева.

Тази година в състезанието се включиха и рекорден брой участници- над 40. Много от тях от години живеят зад граница. И макар че са надалеч от родния край, сърцата им още копнеят за красивия морски град.

„ В началото участниците трябваше да изпращат занимателни истории, свързани с прословутите лакардии, които могат да се чуят в рибарските кръчми – по какъв начин всеки е хванал най-голямата риба, в най-страшното море. Имаше хора, които изпращаха просто по една фотография или по две фрази като виц… Поетът Ваньо Вълчев направи състезанието да наподобява доста по-сериозен, доста по-тежък.Въпреки че самият той има необикновено възприятие за комизъм, критериите му много завишиха стандарта. И в последната година всички разкази са извънредно добре написани и на доста високо равнище ”, показа Десислава Генева. А в задатък Ваньо Вълчев показа, че скоро ще чакаме и алманах с наградените разкази.

Автор: Натали Петрова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР