Най-слабо е повишението в Студентски град“Цените на жилищата в някои

...
Най-слабо е повишението в Студентски град“Цените на жилищата в някои
Коментари Харесай

С до 70% поскъпнали жилищата в някои райони на София

Най-слабо е покачването в „ Студентски град “

Цените на жилищата в някои региони на София са се повишили с сред 50 и 70% за последните четири години, демонстрират данни на портала за разгласи imoti.net. Това важи най-много за кварталите с усъвършенствана инфраструктура и съсредоточено ново строителство.

Според брокери цените на парцелите в София към момента не са достигнали предкризисните равнища отпреди 2009 година Няколко региона на столицата обаче са изключения и ценовите равнища там към този момент надвишават тези отпреди 2008 година, сочат данните.

За последните четири години най-силно е повишаването в кв. “Хладилника ” и в региона на мол Paradise. Там нарастването е със 70%. В “Младост 4 ” растежът доближава 49%, само че равнищата са с 10 на 100 под предкризисния връх отпреди 2008 година

Престижният регион “Лозенец ” не съумява да възвърне високите равнища на цените от 2008 година, когато квадратният метър на нелуксозно двустайно жилище е бил на цена 1900 – 2000 евро, сочат данните на портала. Днес статистиките демонстрират, че през последните четири години цените се усилват с 35% и са с 29% под предходните рекордно високи равнища.

В “Студентски град ” покачването за интервала е най-слабо– 23%, като цените са с 21% под предкризисните нива.

Все повече клиенти се ориентират освен към придобиване на парцел за живеене, само че и към покупка с капиталова цел. Двустайните жилища не престават да бъдат най-търсени от млади новодомци и от хора, които влагат в парцели поради по-високата рентабилност при отдаването им чартърен, акцентират от портала за парцели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР