Най-скъпоплатените професии в света – някои от най-високоплатените работни места

...
Най-скъпоплатените професии в света – някои от най-високоплатените работни места
Коментари Харесай

Най-скъпоплатените професии в света – Топ 10 класация

Най-скъпоплатените специалности в света – някои от най-високоплатените работни места в света са в бизнеса, технологиите и опазването на здравето. Такива работни места се основават от огромни марки като Amazon и SpaceX , които започват планове в машинното образование и изкуствения разсъдък, както и от търговците на дребно, като CVS , които от ден на ден се включват в медицината.

Анализатори на уеб страници за работа като CareerAddict и Slice изследваха междинните годишни заплати в Съединените щати, Обединеното кралство, Канада и Германия, употребявайки данни от PayScale .

С изключение на известните кино звезди и спортисти, които нормално получават заплати, недостъпни за междинния служащ, тук са изброени 10 от най-скъпоплатените специалности в света . Всеки от тях демонстрира капацитет за облага, доста по-голям от междинния годишен приход в Съединени американски щати, в размер на 49 000 $.

10. Търговски управител – най-скъпоплатените специалности в света

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 102 000 $ / Англия: 73 000 $ / Канада: 70 000 $ / Германия: 115 000 $

Мениджърите, които са заети в търговията, могат да вършат много положителни доходи. В взаимозависимост от техните клаузи по контракта, те са в положение да вършат много прилични годишни заплати. А тези, които имат доста добър бизнес усет, могат да получат двойно повече пари.

9. Разработчик на изкуствен интелект

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 142 000 $ / Англия: 78 000 $ / Канада: 94 000 $ / Германия: 98 000 $

Не е изключителна вест, че разработчиците по принцип са платени повече от други експерти, защото тази технология е към момента в ранните си десетилетия. Добрите разработчици на кодове към момента са сложни за намиране, макар че това не е нещо, което множеството хора не биха правили. Почти всеки може да прекара няколко часа онлайн и да излезе с знания по шифроване.

Това обаче е единствено за най-основното равнище. След като отидете по-високо, ще започнете да осъзнавате, че компютрите в действителност не са хапка за всеки. На върха са разработчиците на изкуствен интелект – някои от най-желаните и квалифицирани експерти в своята област. Ако по някакъв метод съумеете да научите тънкостите на това шифроване – изключително машинното образование – може да очаквате да печелите към 142 000 $ годишно.

8. Корпоративен правист – най-скъпоплатените специалности в света

Потенциал на заплатата в Съединени американски щати: 195 000 $ / Англия: 160 000 $ / Канада: 130 000 $ / Германия: 190 000 $

Въпреки че доста от специалностите в този лист са недостъпни за множеството хора, това не е по този начин в правната кариера. Почти всеки, който има нужните обществени умения и много памет да запомни всички тези правни книги и закони, може да се стреми да бъде юрист. Това обаче е и една от тези специалности с съвсем фиктивен таван.

Адвокатите, които съставляват публично значими каузи, се компенсират сносно, дотолкоз, че елементарно би било една от най-добре платените специалности в света. Въпреки че в никакъв случай не знаем тъкмо какъв брой в действителност вършат най-хубавите юристи, годишната заплата може да стигне към 150 000 – 195 000 $ годишно. Най-високо платените области на правото са здравна, интелектуална благосъстоятелност и правосъден развой.

7. Инженер на офшорни нефтени уреди

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 200 000 $ / Англия: 136 000 $ / Канада: 190 000 $ / Германия: 173 000 $

Офшорните места за сондиране на петрол не са идеалната концепция за работа на хората. Работните часове са доста, а възможностите за акцидент са доста по-високи от средностатистическата работа. Всичко това е, несъмнено, до момента в който не чуете какъв брой се заплаща. В взаимозависимост от това какво вършиме и броя на годините в региона, инженер, работещ на офшорна платформа, може да печели до 200 000 $ годишно.

Разбира се, това идва с риск да се работи на великански нефтен танкер посред морето, макар че множеството модерни платформи са значително безвредни места за работа. Получаването на едно от тези работни места също не е толкоз елементарно, защото са нужни много години специализация в тази област, с цел да можете да кандидатствате за такава.

6. Специалист зъболекар

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 295 000 $ / Англия: 327 000 $ / Канада: 157 000 $ / Германия: 192 000 $

Медицинското направление има много работни места, които биха могли да бъдат включени в този лист, макар че не можем да ги включим всички. Такова да вземем за пример е ортодонтията, която се занимава с фиксиране на подравняването на зъбите и челюстите за възстановяване на външния тип.

Може да не звучи значимо, само че погледнете числата и ще откриете, че това е една от най-доходоносните специалности в света. Средната заплата на зъболекар е някъде към 295 000 $, което надалеч надминава множеството други области на медицината. Разбира се, това е единствено междинната заплата, защото с опита може да се издигнете доста по-високо.

5. Психолог – най-скъпоплатените специалности в света

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 300 000 $ / Англия: 227 000 $ / Канада: 234 000 $ / Германия: 190 000 $

Психиатрията постоянно е била добре платена специалност, поради компликацията да се прави. Диагностицирането на проблеми с човешкия мозък не изисква просто задълбочени проучвания и изследвания по време на вашето образование. Това също по този начин изисква непрекъснато да се актуализирате с бързо разрастващата се област на актуалната медицина. Ето за какво психиатрите са едни от най-високо платените персони в света.

Макар че действителното възнаграждение напълно зависи от това къде практикувате, един отчет на Бюрото по трудова статистика от 2012 година дефинира междинната заплата за психиатър към 188 000 $. В наши дни, един добър експерт психолог може да завоюва до 300 000 $.

4. Хирург

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 396 000 $ / Англия: 220 000 $ / Канада: 310 000 $ / Германия: 248 000 $

Хирурзите са едни от най-скъпоплатените специалности в света. А това е по този начин, тъй като те имат много умения, които избавят човешкия живот. Минават през доста сложни изпити, по време на своето следване, и би трябвало да са доста издръжливи и непоколебими по време на интервенция.

Кои са най-скъпите гъби в света?

Продължаваме с трите най-скъпоплатените специалности в света:

3. Анестезиолог – най-скъпоплатените специалности в света

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 410 000 $ / Англия: 275 000 $ / Канада: 300 000 $ / Германия: 300 000 $

За всеки е ясно, че хирурзите са едни от най-високоплатените експерти в региона на медицината. В последна сметка, това е много мъчно и комплицирано умеене за развиване и би трябвало да бъде възнаградено добре. Най-високоплатените хирурзи обаче са анестезиолози. Те са тъкмо това, което звучат – профилирани хирурзи, които ползват упойка преди интервенциите.

Анестезията към момента е едва разбрана област на медицината и хората, които могат надеждно да приспиват пациентите, са много търсени. Средно анестезиологът може да завоюва от 300 000 до 410 000 $ според от опита си.

2. Анализатор – оценител на риска

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 500 000 $

Статистическите науки може да звучат толкоз нормално, колкото застраховките, които застрахователните сътрудници вършат всекидневно. Анализирането обаче е обособен и голям клон на науката, където се заплаща по-висока заплата от междинната такава. Тази просвета е за проучването на риска, което може да значи всичко – от риск за обществен имидж – както в тази ситуация с известни персони – или риск за мега корпорациите. Излишно е да споделяме, че този тип работа идва с висока цена.

Анализаторите от приблизително или висше равнище са едни от най-добре платените експерти в света. В взаимозависимост от годините опит, старши анализатор на риска може да печели повече от 500 000 $ годишно, макар че тези пари са лимитирани до ръководство на корпоративни случайности.

Други анализаторски клонове, като здравно обезпечаване и ръководство на пенсиите, биха могли да ви донесат до 423 000 $ и 364 000 $ годишно. А това към момента го трансформират в едно от най-високоплатените области в света.

1. Финансов консултант

Потенциал за заплата в Съединени американски щати: 900 000 $

Всички сме чували за пакетите с тлъсти заплати във финансовия бранш, изключително за ръководителите на хедж фондове. Безспорно това е една от най-доходоносните специалности, без значение от няколко скорошни случая на злоупотреби и неприятно ръководство в сектора.

Финансовите експерти към момента вземат едни от най-високите заплати в света и тук не приказваме за мениджъри на хедж фондове. Истински добре платените финансови съветници в действителност не поемат риска сами да ръководят финансов портфейл. Те поучават хора с висока стойност или големи корпоративни компании по какъв начин да ръководят парите си.

Разбира се, сходно нещо идва на висока цена, защото чакат да печелят до 500 000 $ годишно, в случай че имат задоволително опит. Може да стигнат до 900 000 $, а това е междинната заплата, която Deloitte заплаща на своите финансови съветници.

Най-търсените екологични специалности в света – топ 10 ранглиста

Най-търсените екологични специалности в света – от метода, по който използваме превоза, до развиването на градските пространства, зелените работни места нарастват доста с всяка минала година. До 2030 година в международен мащаб могат да бъдат основани до 20 милиона работни места с устойчива претовареност. Работната мощ след пандемията ще търси стопански тласъци по всички налични…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР