Най-силното от всички червенокоси момичета на света с лекота може

...
Най-силното от всички червенокоси момичета на света с лекота може
Коментари Харесай

20 весели небивалици и житейски правила на Пипи Дългото чорапче

Най-силното от всички червенокоси девойки на света с лекост може да научи всеки да позане удоволствието от живота. А и няма по-чаровен измисляч на небивалици от Пипи Дългото чорапче. Днес е превъзходен ден да си ги напомним.

***

1. Много е грозно да се лъже. Но от време на време не помня това. Пък и по какъв начин ще искаш от едно дете, чиято майка е ангел, а баща му — негърски крал, да споделя постоянно истината? Освен това ще ви кажа, че в Белгийско Конго няма нито един човек, който да приказва истината. Там по през целия ден лъжат. Започват в седем часа сутринта и не престават до залез слънце.

2. Защо ходя заднишката ли? Не живеем ли в свободна страна? Човек не може ли да върви както си желае? Освен това ще ти кажа, че в Египет всички си вървят по този начин и никой не го счита за необичайно. Обиколила съм цялото земно кълбо и съм виждала доста по-особени неща от хора, които вървят заднишката. Какво ли бихте споделили, в случай че ме бяхте видели да отивам на ръце, както вършат в Индокитай?

3. Често са ми казвали, че жълтъкът е потребен за косата. Ще видите, че косата ми ще стартира да пораства, та чак ще пращи. В Бразилия да вземем за пример всички се разхождат с размазани по косите яйца. Но по тази причина пък там няма плешиви хора. Имало един път някакъв чичко, който бил така неблагоразумен, че ядял яйцата, вместо да си маже с тях косата. После фактически оплешивял и когато излизал на улицата, настъпвал подобен ужас, че ставало потребност да се намесва полицията.

4. Като става дума за змии, постоянно се сещам по какъв начин се борих седна голяма змия в Индия. Това беше страшна змия. Може да не повярвате, само че беше дълга четиринадесет метра, зла като оса и всеки ден изяждаше по петима индуси и по две дечица за десерт.

5. Де такива учебни заведения като в Аржентина! Там би трябвало да идете! Великденската почивка стартира три дни след Коледната, а лятната — три дни след Великденската. Лятната почивка свършва на 1 ноември и след това в действителност следва много тежко време до Коледната почивка, която стартира на 11 ноември. Но човек се помирява, тъй като не дават уроци за в къщи. В Аржентина е строго неразрешено да се учат уроци. Понякога се случва някое малко аржентинче да се вмъкне в дрешника и да учи скрито, само че горко му, в случай че майка му го усети. В учебно заведение въобще нямат броене и когато някое дете знае какъв брой прави седем и пет, санкционират го през целия ден да стои в ъгъла, в случай че е било толкоз неуместно да каже това на учителката си. Четене имат само в петък, и то единствено в случай че се намерят книги, които да четат. Но в никакъв случай не се намират.

6. Човек просто не може да има такива уши. Поне у нас не. В Китай е по-друго. Веднъж в Шанхай видях един китаец с толкоз огромни уши, че ги използваше като пелерина. Когато валеше, се свиваше под тях и му беше доста топло и хубаво. Е, несъмнено, за самите уши не ще е било доста прелестно. А когато времето биваше изключително неприятно, той канеше приятелите си да се подслонят под ушите му. Те се настаняваха там и пееха своите тъжни песни, до момента в който дъждът престанеше. Всички доста го обичаха поради ушите му. Този човек се наричаше Хай Шан. Да можехте единствено да го видите по какъв начин тичаше заран рано на работа! Хай Шан пристигаше постоянно тичешком в последната минута, тъй като обичаше да си поспива заран и не можете да си визиите какъв брой беше сладостен, когато тичаше и ушите му се развяваха след него като огромни жълти корабни платна.

7. Щом като толкоз ти се е приискало да узнаеш коя е столицата на Португалия, поучавам те да напишеш едно писмо до Португалия и да попиташ!

8. Много е радостно да копаем злато да вземем за пример, само че и това не става, тъй като не знаем къде има злато. Най-много има в действителност в Аляска, само че там пък просто не можеш да се разминеш от златотърсачи.

9. Кой е споделил, че децата безусловно би трябвало да са сухи? Чувала съм, че студени масажи каляват индивида. Само тук у нас хората са си внушили, че децата не би трябвало да влизат в канавките. В Америка да вземем за пример канавките са по този начин препълнени с деца, че няма място за водата. Там ги държат цялата година. През зимата, естествено, замръзват в леда и единствено главите им се подават от горната страна. Майките идват да им носят чорба и кюфтета, защото децата не могат да се върнат за вечеря. Затова пък са здрави като камъчета! Честна дума!

10. Работата е там, че съм нещотърсач и затуй нямам минутка свободно време. Светът е цялостен с всякакви неща и в действителност има потребност някой да ги потърси и откри. Именно това вършат нещотърсачите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР