Най-щастливата, най-зелената и единствена страна в света с отрицателен въглероден

...
Най-щастливата, най-зелената и единствена страна в света с отрицателен въглероден
Коментари Харесай

Вижте коя е най-щастливата страна в света. Какви странности крие?

Най-щастливата, най-зелената и единствена страна в света с негативен въглероден отпечатък с население от 800 000, най-вече будисти, е доста неповторимо място.

В Бутан на всяка крачка можете да намерите забавни неща, които удивяват или объркват хората от други елементи на света. Един от тях е фактът, че убиването на животни е неразрешено в Бутан, а множеството от жителите са вегетарианци и вегани.

Месото, което се яде, идва от касапите в Индия, като с изключение на възбраната за ликвидиране е неразрешено и сеченето на дървета без особено позволение. Това включва лов на риба в реки и езера " без документи ", а бракониерите могат да попаднат в пандиза.



Посетителите на тази страна може да бъдат сюрпризирани от правилото за " изтрезнял вторник ", единственият ден от седмицата, когато алкохолът не е позволен. Повечето съблюдават разпоредбите, само че в случай че сте доста " жадни ", ще намерите места, където се налива " на черно ". В такива кафенета алкохолът се налива в чаши за чай.



В Бутан пушенето на цигари се счита за грях, а тютюнът е растение, израснало от кръвта на демони. Производството и продажбата на тютюневи произведения е неразрешено от 2010 година, тъй че пушачите постоянно придвижват цигари от Индия. Заради пандемията обаче ограниченията бяха облекчени, защото контрабандистите " придвижиха " ковид дружно с цигарите, тъй че в последно време те могат да се купуват в профилирани магазини.



Въпреки че може би си мислите, че жителите на една от най-щастливите страни в света са трезви през множеството време, това не е правилно. Бутан има най-високата консумация на алкохол на глава от популацията в Южна Азия. В страната има над 5000 бара, като към 700 от тях се намират в столицата Тхимпху. От виновност до уиски, производството на алкохолни питиета в Бутан е солидно развито.

Освен това Бутан е една от дребното страни в света, където към момента съществува полиандрия, която разрешава на дамите да имат повече от един брачен партньор. Въпреки че тази процедура към този момент не е толкоз публикувана, колкото в предишното, тя към момента съществува в отдалечените елементи на страната.



Източник: pochivka.blitz
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР