Най-сетне високотехнологичните и иновативни компании в България са напът да

...
Най-сетне високотехнологичните и иновативни компании в България са напът да
Коментари Харесай

Хай-тек индустрията влиза в тристранката със синдикатите и държавата

Най-сетне високотехнологичните и новаторски компании в България са напът да седнат непосредствено на една маса с държавното управление и синдикатите в Националния съвет за тристранно съдействие (по-известен като тристранката). Така, дружно с останалите работодателски организации, ще работят за по-добра бизнес среда в изискванията на пандемия и икономическа рецесия.

В понеделник тяхната работодателска организация Българска работодателска асоциация новаторски технологии (БРАИТ) е подала документи за присъединяване в тристранката. Самата браншова конструкция е основана на 6 февруари тази година, само че поради Covid обстановката и изключителното състояние в този момент подхваща решителни крачки в разискването на националните политики.

Промяна след дълъг застой

От няколко години насам бизнесът в България се показва от едни и същи работодателски организации, които договарят с властта, само че като цяло изискванията за бизнес не се усъвършенстват сензитивно. Дългогодишните представители на бизнеса са Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), отпред с Кирил Домусчиев, Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представяна дългогодишно от Васил Велев, Българската стопанска камара (КРИБ), ръководена от Радосвет Радев, и Съюзът за стопанска самодейност.

Ако участието на БРАИТ бъде дефинитивно утвърдено, в разговора с властта и синдикатите най-накрая ще влязат нови лица, освен това от бранш с голяма добавена стойност. Много от компаниите в асоциацията са от сферата на електрониката и електротехниката, която в последните години преди пандемията се издигна до изхабен бранш №1 на България. Странно е, че досега те не са се доверявали да вземат участие в работодателски организации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР