Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че независимо от

...
Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че независимо от
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Чирпан може да бъде един от най-богатите градове в Южна България

„ Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че без значение от колосалните задължения в размер на близо 30 млн. лв., които Ивайло Крачолов е наследил, има няколко основни инфраструктурни плана. Единият е обвързван с изглаждане на надлез в региона на жп гарата, който ще даде опция за основаване на индустриална зона, тъй като стопанската система ще издърпа града напред. "
Това съобщи по време на визитата си през днешния ден в Чирпан евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Според него това, което има като дадености Чирпан, разрешава да е един от най-богатите градове в Южна България.
" Има доста заряд в дейностите на кмета и ми се желае да виждам тази сила на повече места в България. Изключително значимо е Европейският парламент още през септември - октомври да утвърди Спасителния проект, тъй че и общини като Чирпан да могат да разчитат на него “, сподели още Новаков. 
„ Истинско наслаждение е да се работи с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов. Работим взаимно и с поддръжката на Андрей Новаков по доста планове и считам, че в края на годината ще има повече оптимизъм, в сравнение с сега, в който дружно започнахме да работим “, показа пък заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, който придружаваше евродепутата при визитата му в Чирпан. 
Ивайло Крачолов изясни, че е пред завършване на съглашението с Министерството на финансите (МФ) за вдишване на сума в размер на 80% от 10 млн. лв. дълг, който е наследил като кмет. „ В момента преговаряме с екипите на МФ и Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), с цел да намерим решение за лихвите, които са в размер на над 4,5 млн. лв. “, посочи кметът на Чирпан. Той показа, че със съдействието на Емил Христов Министерството на труда и обществената политика (МТСП) е одобрило план за изцяло преоборудване на Домашния обществен патронаж. Очаква се до края на седмицата да бъде утвърден и план по „ Красива България “ за саниране на постройката на Медицински център „ Д-р Тошев “. Активно се работи по подготовката на план за създаване на детска градина в село Свобода, с който общината ще кандидатства пред Министерството на образованието и науката (МОН).
Андрей Новаков, Емил Христов и Ивайло Крачолов разгледаха Музея на палеонтологията в Чирпан и сервираха цветя пред паметника на Георги Данчов-Зографина във връзка 174 години от рождението му. Тримата посетиха и селата Средно градище, Стоян Заимово и Зетьово, където се срещнаха и разискаха с локалните поданици проблемите в дребните обитаеми места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР