Най-популярният интернет браузър, Google Chrome, достигна своята версия 111. Тя

...
Най-популярният интернет браузър, Google Chrome, достигна своята версия 111. Тя
Коментари Харесай

Практичните новости в Chrome 111

Най-популярният интернет браузър, Гугъл Chrome, доближи своята версия 111. Тя идва с няколко дребни, само че практични усъвършенствания за всекидневието на потребителите.

Едно от тях е новата функционалност за режима Картина-в-картината. Чрез нея потребителят може да изведе на обособен прозорец единствено даден видео поток, който ще остава над всички останали прозорци. Сега ще е допустимо да се извеждат предпочитано и документи или HTML код, да вземем за пример броячи или други функционалности. Какви тъкмо функционалности ще има, ще зависи от творчеството на основателите на уеб сайтове и наличие.

Друга оригиналност ще е в областта на сигурността. Chrome ще може автоматизирано да отстранява разрешенията за достъп до данни и модули на уеб сайтове, които потребителят не е употребявал или посещавал дълго време. В момента всяко такова позволение има безсрочна годност и остава до момента в който потребителят категорично не го приключи. Chrome 111 ще следи дали потребителят взаимодейства с тези уеб сайтове и ще приключва достъпа им до данните след избран период. По всяко време по-късно потребителят може да възвърне достъпа като посети уеб страницата и още веднъж се съгласи, в случай че желае това.

Мини интерфейсът за изтегляне на файлове също е усъвършенстван. Той ще сподели какъв брой файла се изтеглят по едно и също време. Chrome 111 ще предложи и актуализирани анимации при прекосяване от една страница или видео към друго в уеб-базираните приложения. За задачата и самите те ще би трябвало да вкарат поддръжката посредством спомагателния софтуерен пакет, който ще бъде препоръчан.

Както постоянно, новата версия ще има и голям брой други, по-малки промени, които са ориентирани към програмистите и усъвършенстват разнообразни систематични аспекти на браузъра. Разпространението на Chrome 111 към този момент е почнало и е гратис.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР