Най-обсъжданата тема при настъпването на есенно-зимния сезон е превенцията от

...
Най-обсъжданата тема при настъпването на есенно-зимния сезон е превенцията от
Коментари Харесай

„Розовото злато“ на имунната защита или защо е полезен лактоферинът

Най-обсъжданата тематика при настъпването на есенно-зимния сезон е предварителната защита от вирусни инфекции и настинки. Ковид пандемията увеличи равнището на нерешителност и извади на дневен ред въпроса за профилактиката, която е ключ към поддържането на положително здраве, а защото вирусите се задействат точно през есента, в този момент е и моментът да подготвим организма си за идните месеци и върлуващите тогава инфекции.

Винаги, когато приказваме за предварителна защита, би трябвало да си даваме сметка, че тя не може да ни опази на 100% от разболяване, само че сигурно може много да облекчи признаците и да редуцира интервала, в който се усещаме зле. Допитахме се до експерт кои са целесъобразните естествени артикули, към които да насочим взор тази есен и да включим във всекидневния си режим. Според доктор Екатерина Павлова, общопрактикуващ доктор и педиатър от, първото, на което би трябвало да обърнем внимание, е по-добрата персонална хигиена – постоянно миене на ръцете и стерилизация.

 Д-р Екатерина Павлова, общопрактикуващ доктор и педиатър от Медицински център " Полимед "

Възможността да използваме естествени артикули в предварителната защита и битката с вирусните болести също е във напредък от пандемията насам, като доктор Павлова регистрира напредък в изследването и потреблението на познати на човечеството от епохи комбинации за усилване на имунната система. Това са витамини, минерали, растителни екстракти и други, които в композиция обезпечават мощна поддръжка на имунната система.

“Говорейки за битка с вируси и бактерии, няма по какъв начин да не споменем съединението лактоферин ”, споделя педиатърът. Лактоферинът е гликопротеин, изолиран преди повече от 80 години, за който е известно, че е част от неспецифичната вродена отбрана на индивида. Той се съдържа в огромни количества в кърмата (затова е и толкоз значимо да кърмим бебетата си). Това не е по никакъв начин инцидентно, защото съединението е способно да спре дейно както вируси по този начин и бактерии, като не разрешава те да се трансфорат в опасност за организма.

Провежданите досега научни проучвания върху изгодите от приема на лактоферин (наричан още „ розово злато “) демонстрират, че той демонстрира антибактериалното си деяние главно по два метода. В единия случай той се свързва непосредствено с бактериалните кафези чрез множеството заряди по повърхността си и прави невероятно тяхното следващо мултплициране. От друга страна, той е кадърен да свързва желязото в тъканите, което е мощно належащо за размножаването на бактериите, и по този метод, предизвиквайки краткотраен недостиг, лимитира тяхното размножаване.

 iStock/Getty Images

Това обаче не е всичко, тъй като лактоферинът е в положение да инактивира и вируси чрез способността си да ги свързва – това прави невероятно влизането им в клетките, както и последващото им размножаване и разпространяване. Повечето хора още тук ще са почнали да търсят подобаващ артикул, съдържащ лактоферин, само че ние ще избързаме и ще ви срещнем с едно предложение, което с изключение на него, съдържа и голям брой други скъпи съставки.

е особено създаден комплекс от съставки с натурален генезис за поддръжка на функционалността на имунната ни система. Всяка капсула съдържа лактоферин, дестилат от черен бъз, дестилат от джинджифил, витамини А, С и D и цинк, които покачват естествените защитни сили на тялото ни.

 Doppelherz

Тази хранителна добавка е подобаваща за банкет при разнообразни случаи и потребности – за профилактика и общо подсилване по време на боледуване, за подкрепяне на съпротивителните сили на организма и пълноценно възобновяване, за поддържане на естествената функционалност на имунната система. Той спомага за справяне с умората и изнемощялост, за укрепване на антиоксидантната клетъчна отбрана и също така доставя тялото с скъпи за имунната система хранителни субстанции. Препоръчителният банкет е 1 капсула дневно с задоволително течност, като можете да го приемате незабавно, щом усетите първи признаци на простуда или неразположение.

Но да се върнем на лактоферина, тъй като има още какво да кажем за него. Той може да бъде смесен и с други скъпи съставки, като да вземем за пример известния в България плод от черен бъз, който е прочут със свойството да покачва имунитета[1]. Обикновено той е употребен под формата на дестилат и се характеризира с извънредно богат състав (антоцианини, флавоноиди, фенолни киселини и др.), а редица изследвания удостоверяват неговото удобно деяние при проблеми с горните дихателни пътища.[2] Черният бъз има и добре изявено деяние за понижаване на признаците на простуда и грип, когато е признат в границите на 48 часа от първите признаци.



Разбира се, има и няколко други субстанции, които оказват помощ и работят в синергия с лактоферина, като това обичайно са витамините С и D (необходими за поддържане на съответен имунен отговор), както и минералът цинк, споделя доктор Павлова. Тя прецизира, че цинкът взе участие в над 300 ензимни реакции в човешкия организъм, като попречва прикрепването на вирусите към клетките на дихателната система и може да понижи продължителността на елементарната простуда приблизително с три дни.

е желан и от експертите, и от потребителите, защото безвредното, само че мощно комбиниране на естествените съставки, го трансформират в отлично средство за предварителна защита и надзор на вирусните инфекции в студения сезон.

[1] Joanna Harnett, Kerrie Oakes еt all -  The effects of Sambucus nigra berry on acute respiratory viral infections: A rapid review of clinical studies, 2020

[2] Jessie Hawkins, Colby Baker et all-  Black elderberry (Sambucus nigra) supplementation effectively treats upper respiratory symptoms: A meta-analysis of randomized, controlled clinical trials, 2018
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР