Най-новото финансиране по проекта на Световната банка за публични разходи

...
Най-новото финансиране по проекта на Световната банка за публични разходи
Коментари Харесай

Световната банка предоставя нова помощ на Украйна в размер на 2 милиарда и половина долара

Най-новото финансиране по плана на Световната банка за обществени разноски за Украйна покачва общата сума до 20,6 милиарда $

Световната банка разгласи в петък 2,5 милиарда $ в допълнение безплатно финансиране от Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати (USAID) в поддръжка на бюджета на Украйна и поддържане на главните услуги в страната, оповестява Ройтерс, представена от.

Най-новото финансиране по плана на Световната банка за обществени разноски за административния потенциал в Украйна (РЕАСЕ) покачва общата сума до 20,6 милиарда $ и ще поддържа заплатите в съществени държавни служби и браншове като опазване на здравето и обучение, като в същото време разрешава на Киев да изплаща пенсии и да поддържа вътрешно разселените украинци.

" Една година след нашествието на Русия в Украйна светът продължава да е очевидец на ужасяващите опустошения, нанесени на страната и нейния народ ", уточни президентът на Групата на Световната банка Дейвид Малпас.

Той сподели, че 18,5 милиарда $ от общо мобилизираните средства към този момент са били изплатени, достигайки до повече от 12 милиона украинци.

Допълнителното финансиране беше оповестено ден, откакто министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели, че Вашингтон приготвя спомагателни 10 милиарда $ икономическа помощ за Украйна и прикани Международния валутен фонд да провежда стратегия за заеми за Украйна.

Украйна се надява на дълголетен пакет финансова помощ от МВФ за 15 милиарда $.

Финансирането, подпомагано от Световната банка по програмата РЕАСЕ, е основано за минимизиране на риска от корупция. Световната банка трансферира средства за покриване на разноските на Украйна месец след осъществяването им, откакто е проверила, че парите са отишли при държавни чиновници, пенсионери и други получатели.

Последните средства от USAID ще бъдат трансферирани на държавното управление на Украйна, откакто Световната банка удостовери допустимите разноски.

Общо 20,6 милиарда $ незабавно финансиране идва от задължения и обещания от Съединените щати, Англия, Нидерландия, Испания, Норвегия, Германия, Канада, Швейцария, Швеция, Дания, Австрия, Финландия, Ирландия, Литва, Латвия, Исландия, Белгия и Япония.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР